TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Sumuštinis už 120 dolerių

2013 05 15 6:00
Štai jis, tasai sumuštinis, kuris kainuoja 120 - šimtą dvidešimt! - dolerių. "The Sunday Telegraph" nuotraukos

Australijoje sukurtas pasiutiškus pinigus kainuojantis sumuštinis iš išskirtinių produktų, tačiau jis netapo brangiausiu pasaulyje.

Australijos šefė sukūrė Sidnėjaus bekonienos savaitei prašmatnų pusryčių sumuštinį, kuris kainuoja 120 Australijos dolerių (maždaug 122 JAV dolerius). Nors jis padarytas iš gurmaniškų ingredientų, brangiausio sumuštinio rekordo nepasiekė. Pasimėgauti šiuo sumuštiniu galima tik vieną savaitę, kol trunka šventė. Sumuštinio autorė iš restorano "4Fourteen" Carla Jones sakė, kad jai įdomu, kiek tokių sumuštinių pavyks parduoti. "Manau, kai kurie žmonės pirks iš smalsumo, norėdami pamatyti, koks tai valgis. Nesu tikra, kad jį valgyčiau, nes nesu tokių produktų kaip triufeliai gerbėja", - sakė C.Jones.

Nuostabusis sumuštinis padarytas iš naminės sviestinės bandelės, apdovanojimus pelniusio kiaulienos kumpio, kepto anties kiaušinio, gurmaniškų pomidorų, foie gras (ančių arba žąsų kepenėlės), triufelių drožlių, ikrų, šviežios grietinėlės ir sūrio. Renginio organizatorė Australijos kiaulienos pramonės asociacija sumuštinį pavadino "dekadentiškiausia Australijos bekono ir kiaušinio bandele".

Kad ir koks ekstravagantiškas, brangiausio pasaulyje sumuštinio titulo šis patiekalas nepaveržė. Guinnesso rekordų knyga neturi atskiros sumuštinių su kiauliena kategorijos. Šiuo metu kaip brangiausias pasaulyje į Guinnesso rekordų knygą įrašytas "Eseno platininio klubo sumuštinis", sukurtas 2007 metais virėjo Danielio Galmiche'o Bakingamšyre, Anglijoje. Jo kaina - nuo 100 iki 200 svarų sterlingų.

2012 metais Amerikoje buvo sudarytas geriausių 50 sumuštinių sąrašas ir žemėlapis. Į jį pateko po vieną sumuštinį iš kiekvienos valstijos. Laimėtojas - Los Andželo (Kalifornija) restorano "Baco Mercat" sumuštinis, padarytas iš jaučio uodegos gabaliukų, čederio sūrio rutuliukų ir krienų. Jis kainuoja viso labo 13 dolerių.

Manoma, kad netrukus visus rekordus sumuš ne virtuvių šefai, o laboratorijos. Pranešta, kad Nyderlanduose jau kuriamas mėsainis iš mėgintuvėlyje išaugintos mėsos. Jis bus padarytas iš 20 tūkst. kultyvuoto raumens audinio juostelių ir kainuos 250 tūkst. eurų! Ar tai įmanoma?

"The Christian Science Monitor", LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"