Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Sūrio tortas

 
2013 04 16 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Pagrindui reikės: sausainiai (225 g), tirpintas sviestas (100-150 g), graikiniai riešutai (100 g).

Įdarui reikės: maskarponė (500 g), kondensuotas pienas (1 indelis - 385 g), medus (1 valg. š.), plakamoji grietinėlė (250 g), želatina (3 valg. š.), cinamonas.

 

Graikinius riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir šiek tiek pasmulkinti. Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu iki smulkučių trupinukų. Sumaišyti kartu su riešutais ir užpilti tirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir suformuoti pagrindą bei neaukštus kraštelius. Dėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.

Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų (prieš tai šiek tiek pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų, ir atvėsinti). Įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 val. arba nakčiai. 

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

Pasidalinkite savo mėgstamiausių patiekalų receptais. Receptus su nuotraukomis siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus publikuosime rubrikoje Skanaus!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"