TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Sušis

2011 10 07 14:41

Sušiams reikės: 600 ml vandens, 500 g sušiui gaminti skirtų ryžių, 4 arb. šaukštelių cukraus, 6 arb. šaukštelių ryžių acto, 1 arb. šaukštelio druskos, 8 jūros žolių lapų, ½ arbat. šaukštelio „Vasabi“ pastos, sojų padažo, marinuotų imbierų.Įdarui reikės: sūdyta ar rūkyta lašiša (supjaustyti siauromis juostelėmis), krevetės, agurkai, morkos, omletas. Iš viso įdaro turi būti apie 150 g.Taip pat prireiks ir šiaudinio kilimėlio sušių vyniojimui.

Išvirkite ryžius. Palaukite kol ryžiai atvės. Cukrų, druską, supilkite actą į vieną indą ir užvirinkite. Kai tik cukrus ištirps, nuimkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite tirpalą. Atvėsusius ryžius suberkite į didelį plokščią indą, apšlakstykite juos puse kiekio acto tirpalo ir labai atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu. Įpilkite dar acto tirpalo (bet ryžiai neturi būti šlapi). Uždenkite ryžius drėgnu rankšluostėliu.

Padėkite jūržolių lapą ant šiaudinio kilimėlio blizgiąja puse į išorę. Sudrėkinkite rankas, kad neliptų prie jūržolių lapų. Ant jūržolių lapo dėkite 1 cm storio ryžių sluoksnį. Palikite lapo galą neužbertą (kokius 3 cm), sudrėkinkite jį vandeniu ar acto tirpalu. Ryžių masėje įspauskite išilgą griovelį ir į jį (nuo krašto iki krašto) pridėkite įdaro – juostelėmis supjaustytų žaliųjų cukinijų, sūdytų lašišų, krevečių, nuplikintų morkų, paprikų arba omleto. Kilimėliu visą masę tvirtai suvyniokite į ritinį. Drėgną jūržolės kraštą prispauskite prie sausojo. Supjaustykite masės vyniotinį riekelėmis (kiekvieną kartą prieš pjaudami peilį sudrėkinkite).

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"