TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Svajonių darbas

2013 07 03 6:00
Metų pradžioje iš Vokietijos į Londoną atvežta viskio distiliavimo įranga, ir šis gėrimas pradėtas gaminti Londone pirmą kartą per daugiau nei 100 metu. Reuters/Scanpix nuotrauka

Ar gali būti geriau viskio mėgėjui: tik ragauk ir ragauk, įsijausdamas į visus gėrimo atspalvius. Ir viskas už dyką. Kažin ar po tokio darbo dar bereikia eiti į smuklę.

Vienas baras Edinburge (Škotija) įsteigė viskio degustatoriaus etatą. Sėkmingas kandidatas algos negaus, bet turės išragauti daugybę įvairiausio viskio rūšių ir padėti sudaryti šio gėrimo meniu. Baro atstovai vadina viskio degustatoriaus pareigas geriausiu pasaulyje darbu. Jie tikisi, kad konsultantas bus tikras viskio mėgėjas ir žinovas, padėsiantis atrinkti įdomiausius pavyzdžius. Per degustavimo sesiją jam rekomenduojama gurkštelėti nuo dviejų iki keturių gurkšnelių kiekvienos rūšies viskio. Į šį laikiną darbą gali pretenduoti pilnamečiai kandidatai iš įvairių pasaulio šalių.

Viskio mėgėjų draugija nurodo, kad geriausia viskį vertinti pagal penkis kriterijus: spalvą, sunkį, kvapą, skonį ir poskonį. Visa tai priklauso nuo gamybos būdo, ingredientų, statinių, kuriose gėrimas laikomas.

"The Scotsman, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"