Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Sveikuoliški receptai

2011 10 17 21:56

Panevėžio juvenologų klubo "Atgaiva" narės Rimos Kulbačiauskienės sveikuoliški receptai

Desertas "Tris kartus po tritaškį"

Produktai: 1 šaukštas avižinių dribsnių, 3 šaukštai obuolių sulčių, 1 šaukštas medaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, 1 didelis obuolys, 1 šaukštas smulkintų riešutų, 1 šaukštas razinų, 1 šaukštas spanguolių, 1 šaukštas moliūgų sėklų.

Sumaišyti avižinius dribsnius su obuolių sultimis ir palikti per naktį šaldytuve, kad išbrinktų. Ryte į dribsnius įmaišyti medaus, įpilti citrinos sulčių ir išmaišyti. Dėti tarkuotą obuolį, riešutų, spanguolių, moliūgo sėklų.

 

Sveikuolių duonelė "Jėga+sveikata"

Produktai: 0,5 kg ruginių miltų, 0,5 kg kvietinių aukščiausios rūšies miltų, stiklinė sėmenų, stiklinė sėlenų, stiklinė avižinių dribsnių, 0,5 stiklinės sezamo sėklų, stiklinė medaus, stiklinė šilto vandens, druskos, raugo.

Rauginti parą. Iškepus uždengti šlapia drobele.

 

Moliūgų sriuba su dilgynėmis "Valio"

Produktai: 800 g moliūgo, muskato, 1 svogūnas, 1 česnako skiltelė, 200 g morkų, 200 g bulvių, 1 šaukštas aliejaus, 750 mlg daržovių sultinio, 30 g moliūgų sėklų, 1 šaukštas citrinos sulčių, 1 šaukštas smulkintų petražolių, 1 šaukštas smulkintų dilgėlių, prieskonių, pipirų.

Moliūgą, svogūną, česnaką ir morkas nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (česnaką - smulkiai). Apkepti svogūnus su česnaku. Moliūgą ir morkas apkepti 5 min. Viską sumaišyti. Nuskustas bulves smulkiai supjaustyti ir sudėti į daržovių sultinį (0,75 l), virti 3-5 minutes. Išvirusias pertrinti per sietelį. Į nuovirą pilti apkeptas daržoves. Paskui sudėti trintas bulves ir išmaišyti. Pagardinti prieskoniais, moliūgų sėklomis, petražolėmis, dilgynėmis.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"