Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Šventė gomuriui palepinti

 
Romo Jurgaičio (LŽ) nuotrauka

'Lietuvos žinios' ir kulinarijos loftas 'Čiop čiop' gero maisto bei vyno mėgėjams surengė išskirtinės kokybės jautienos kepsnių ir vyno degustaciją.

Kartu su partneriais - UAB "Agrolinija", UAB "Bacchus & Co", valdančia parduotuvę "Vyno bankas", ir kulinarijos-konditerijos įmone "Mažoji Ragainė" "Lietuvos žinios" su kulinarijos loftu "Čiop čiop" sukvietė žmones, vertinančius kokybišką maistą, paskanauti jautienos didkepsnių ir prie jų derančio vyno. Vakarėlio svečiams angusų veislės galvijų jautienos kepsnius ant grotelių ruošė virtuvės šefas Jure Glumacas.

Kaip šmaikštavo išskirtinės kokybės jautieną Lietuvos rinkai tiekiančios UAB "Agrolinija" vadovas Ronaldas Bilskis, geros mėsos paslaptis yra tokia pati kaip ir gero automobilio: "Kiekvienas vairuotojas jums pasakys, kas yra geras automobilis. Tai - naujas automobilis. Tas pats ir su jautiena - jauno galvijo mėsa yra geriausia. Mūsų bendrovė tiekia pirkėjams natūraliais žolės pašarais šertų angusų ir simentalių jautukų mėsą, kuri visame pasaulyje vertinama dėl savo išskirtinės kokybės. Galvijus auginame dvejus metus, jų mėsa itin švelnios tekstūros ir skonio. Bet kurio restorano valgiaraštyje šalia įvairiausių steikų sąrašo atskira eilute rasite Angusų veislės jautienos kepsnių pasiūlymų, nes ši mėsa - geriausios kokybės. Žinoma, ji ir kainuoja brangiau", - pasakojo R. Bilskis.

Kol svečiai laukė virtuvės šefo J. Glumaco ant grotelių kepamų kepsnių, UAB "Bacchus & Co" vadovė Ramunė Gaidelytė pasiūlė paskanauti aperityvo - "Bellini" vyno kokteilio. Ji prisipažino, kad šis gėrimas - vienas jos mėgstamiausių. "Bellini" vyno kokteilis pagamintas iš "Prosecco" putojančio vyno, baltųjų persikų minkštimo ir pagardintas keliais lašais aviečių sulčių, kurios suteikia gėrimui švelnią rausvą spalvą.

Prie pagrindinio patiekalo degustacijos svečiams R. Gaidelytė pristatė "Quota 29" - intensyvios raudonos rubino spalvos, malonaus ir išraiškingo skonio vyną, puikiai derantį prie mėsos kepsnių. Pasak UAB "Bacchus & Co" vadovės , tai vienas populiariausių ir jų klientų mėgstamiausias vynas.

Vakaro pabaigai "Mažosios Ragainės" konditerijos meistrai susirinkusiems gurmanams pateikė šokolado, uogų ir karamelės desertą.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"