Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Šventinis morkų pyragas

 
2013 03 27 0:00
Autorės nuotr.
Autorės nuotr.

Reikės: kiaušiniai (4 vnt.), cukrus (360 g), vanilinis cukrus (4 a.š.), citrina (1 vnt.), stambiai tarkuotos morkos (300 g), sviestas (150 g), miltai (280 g), kepimo milteliai (3 a.š.), razinos (saujelė), amaretas (šlakelis).

Citrininiam cukraus glajui reikės: citrinos sultys ir cukraus pudra, pabirstukai.

Razinas apšlastyti amaretu ir palikti, kad įsigertų. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti tarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas sultis. Sukrėsti tarkuotas morkas, atvėsusį tirpintą sviestą, miltų ir kepimo miltelių mišinį. Įmaišyti nuvarvintas razinas. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kekso formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 40-50 min. Pasiruošti citrininį glajų: cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis iki vientisos masės. Aptepti jau atvėsusį kepinį ir papuošti pabirstukais. 

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

Pasidalinkite savo mėgstamiausių patiekalų receptais. Receptus su nuotraukomis siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus publikuosime rubrikoje Skanaus!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"