TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

2014 04 15 13:40
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotrauka

Parafrazuojant kelininkus - pavasaris atėjo netikėtai. Man. Jau seniai žadėjau apžvelgt Renatos knygą "Sezoninė virtuvė", gautą dovanų iš leidyklos, na o bet tačiau... Neketinu teisintis. Tiesiog yra kaip yra. O yra taip, kad geriau vėliau nei niekada.

Jei dar neturit šitos knygos, ar dar net nematėt, tai pats laikas būtų ją įsigyti ar bent pavartyti knygyne. Man knyga yra be galo graži, labai kokybiškai išleista. Matosi, kad įdėta daug darbo ir šilumos. Receptai nėra kažkokie ten labai prašmatnūs, visus produktus rasit ant LT be didesnių problemų (nors dilgėlių miesto žmogui, kuris neturi kaimo, tai teks paieškot). Knyga tinka ir pradedantiems mėgėjams, ir ieškantiems įkvėpimo pažengusiems. Aš ją mėgstu pavartyt ir pasisemt idėjų (ar galiausiai išbandyt) kasdienėms vakarienėms.

Per tą laiką iš knygos išbandžiau keletą receptų. Nei vienas manęs nenuvylė. Česnakų sriuba jau yra įdėta į mėgiamų sąrašą ir gaminta ne kartą, o šitas svogūnų laiškų ir sūrio keksas taip pat dar ne kartą paįvairins mano pusryčius savaitgaliais. O dar jis labai tinka prie salotų vietoj duonos.

Reikės:

200 g miltų

2 a.š. kepimo miltelių

100 g tarkuoto kietojo sūrio

druskos, maltų juodų pipirų pagal skonį

100 ml alyvuogių aliejaus

3 kiaušiniai

100 ml pieno

100 g svogūnų laiškų

50 g rūkytos šoninės

Dubenyje šluotele gerai permaišykite miltus, kepimo miltelius ir sūrį. Įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų.

Iki vientisos masės išplakite aliejų, kiaušinius ir pieną. Maišydami tešlą pamažu suberkite miltų mišinį.

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, kubeliais supjaustykite šoninę ir sudėkite į tešlą. Viską išmaišykite.

Kepimo formą ištempkite riebalais ir supilkite tešlą. Keksą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"