TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Tai bent mėsainiai!

2008 05 23 0:00
Kas nemėgsta mėsainių? Tik ar galima už juos mokėti po bemaž 400 litų? Volstryte - taip!
AFP/Scanpix nuotrauka

175 dolerius (386 litus) kainuojančio mėsainio kūrėjai ir patys pripažįsta, kad tai jau didžiausias dekadansas. Niujorko restoranas "Wall Street Burger Shoppe" tiesiog padidino šio mėsainio kainą nuo 150 dolerių, kad jis taptų brangiausiu visame mieste.

"Volstryte būna gerų ir blogų dienų. Norėjome pasiūlyti kasdienius mėsainius už 4 dolerius ir dar ką nors ypatinga, jei diena Volstryte tikrai gera", - sakė viena kompanijos savininkių.

Ypatingasis mėsainis, kurį sukūrė virtuvės šefas ir bendraturtis Kevinas O'Connellas, savo kainą turi pateisinti tuo, kad jį sudaro Kobės jautienos kotletas, daugybė juodųjų trumų, žąsų kepenėlės, brandintas sūris "Gruyere", laukiniai grybai ir aukso skrituliukai ant sviestinės bandelės. Restoranas per mėnesį prašmatnioje salėje antrame aukšte parduota 20-25 tokius mėsainius, o paprastesnėje salėje apačioje - šimtus mėsainių po 4 dolerius.

Interneto biuletenis "Pocket Change", informuojantis apie tai, kas brangiausia Niujorke, anksčiau brangiausiu Niujorko mėsainiu nurodydavo 120 dolerių kainavusius mėsainius su trumais restorane "Daniel Boulud's DB Bistro Moderne". Šis patiekalas, kurį galima užsisakyti tik juodųjų trumų sezonu nuo gruodžio iki kovo, pabrango iki 150 dolerių, todėl ir "Burger Shoppe" padidino savo mėsainio kainą. "Mūsų mėsainis - tai ne kaina, - sakė kompanijos atstovė. - Jei rūpiniesi tik kaina, eini ne ta kryptimi."

Be trumų "Boulud's" mėsainis kainuoja 32 dolerius. Pasak virėjo, sumanymas buvo sukurti mėsainį su grybais, bekoniena ir šveicarišku sūriu - tai jo mėgstamiausia rūšis. Savo mėsainį K.O'Connellas patiekia su ypatingu majonezu, belgiškomis keptomis bulvytėmis ir žalumynų bei pomidorų salotomis, o prie jo siūlo daugybės rūšių vyną, nestiprų šviesų ar tamsų alų arba imbierinį alų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"