TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Tinklaraštininkų kulinariniai eksperimentai buvo staigmena ir profesionalams

2012 11 12 9:53
Gardžiausiu rudens pyragu buvo išrinktas Giedrės Trakimavičiūtės kokosinis pyragas./Organizatorių nuotraukos

Dvylika kulinarinių tinklaraštininkų Baltijos maisto ir gėrimų mugėje BAF dvi dienas kepė gardžiausius savo pyragus. Kai kurie kulinariniai eksperimentai buvo staigmena net profesionaliems virtuvės šefams. 

Pirmą kartą surengto kulinarinio konkurso „Mano gardžiausias rudens pyragas“ dalyviai kepė ne tik saldžius, bet ir sočius daržovių ar mėsos pyragus. Pyragų originalumą ir skonį vertino profesionalai: „Neringos“ restorano virtuvės šefas, 2012 m. Pasaulinės virėjų olimpiados bronzos laimėtojas Darius Dabrovolskas bei Kauno restorano „Diverso“ virtuvės šefas, įvairių tarptautinių konkursų laureatas Tomas Rimvydis. Pasibaigus konkursui, D. Dabrovolskas teigė, kad jis buvo maloniai nustebintas mėgėjų kulinariniais eksperimentais ir drąsa. „Drąsus bandymas buvo pyragas su grikiais, taip pat – moliūgų, burokėlių pyragas su ožkos sūriu. Tai buvo puikūs vietinių produktų naudojimo pavyzdžiai, o tai labai skatinama visame pasaulyje“, – sakė D. Dabrovolskas.

Bet būta ir klaidų. „Didžiausios klaidos – neiškepę pyragai, kurie vėlėsi burnoje arba per ilgas gaminimo procesas. Blogai vertinom ir tuos, kurie atsinešė pusgaminius, nes tai nesąžininga kitų atžvilgiu. O šiaip viskas buvo labai neblogai, nors, žinoma, jaudulys, svetima viryklė daro savo“, – vertino pasibaigusį konkursą D. Dabrovolskas.

Pačiu gardžiausiu rudens pyragu buvo išrinktas Giedrės Trakimavičiūtės kokosinis pyragas, kurio pagrindiniai ingredientai: kokosas, šokoladas, moliūgas. „Buvo pataikyta į konkurso temą, moliūgas labai dera rudens pyragui. Be to, pyragas buvo papuoštas ypač profesionaliai, kaip ir dera konkurse“, – vertino Giedrės pyragą D. Dabrovolskas.

Kaip teigė G. Trakimavičiūtė, pyragus ji kepa seniai, vos ne nuo vaikystės. „Kai mama man nustojo pirkti saldumynus, pradėjau pati kepti pyragus, nes esu didelė smaližė. Dabar kepu ne tik pyragus, bet gaminu ir kitokius patiekalus, o mylimiausi – itališki patiekalai. Patinka makaronai su įvairiausiais padažais, kuriuos pati ir gaminu. Visiems draugams per gimtadienius ką nors iškepu. Daug dėmesio skiriu maisto estetikai, fotografavimui“, – sako G. Trakimavičiūtė.

Antroji vieta atiteko Kotrynos Panckūnaitės mango ir kriaušių pyragui, o trečioji – Indrės Sasnauskaitės jautienos ir daržovių pyragui.

Konkursas „Mano gardžiausias rudens pyragas“ vyko lapkričio 10-11 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO.

LITEXPO informacija

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"