Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Tortai, kuriuos gaila valgyti

 
lenovellecake.com nuotrauka
lenovellecake.com nuotrauka

Indonezijos sostinėje Džakartoje veikiančios nedidelės šeimos kepyklos „LeNovelle Cake“ specializacija – įspūdingi vestuviniai tortai. Čia kuriami desertai kartais siekia net 7 metrus aukščio ir turi pačių įvairiausių pastatų formas: nuo pasakų pilių iki glaistytų katedrų ar pagodų su dailiais bokšteliais, turėklais bei balkonais.

Ši visame pasaulyje garsi kepykla veikia nuo 1993 metų. Iš pradžių jos įkūrėjai tik draugams ir šeimos nariams kepė paprastus gimtadienio tortus. Tačiau verslas pamažu plėtėsi ir 2004-aisiais nedidelė įmonė, pasivadinusi „LeNovelle Cake“, pradėjo gaminti vestuvių desertus. Jos tortai kiekvienais metais darėsi vis įmantresni, sudėtingesni ir kruopštesni. Šiandien kepykloje dirba 24 žmonės, kurie dažnai triūsia po 12 valandų per dieną. Net ir darbuodamiesi tokiu tempu jie užtrunka apie mėnesį, kol pagamina vieną iš įspūdingųjų desertų.

Vieną tokį konditerinį šedevrą kepykla gamina apie mėnesį/odditycentral.com nuotrauka
Vieną tokį konditerinį šedevrą kepykla gamina apie mėnesį/odditycentral.com nuotrauka

Šie tortai paprastai sveria kelias dešimtis kilogramų ir yra tokie dideli, kad netelpa nei į paprastą automobilį, nei į furgoną. Kepykla juos transportuoja sunkvežimiais. Dažniausiai į vestuvių pokylio vietą tortas vežamas išardytas ir dviem krovininėmis mašinomis, nes visas desertas sunkiai telpa pro įprastas duris. Kepyklos darbuotojai prisimena atvejį, kai tortas buvo gabenamas net penkiais sunkvežimiais. Jam surinkti prireikė aštuonių valandų darbo.

Kad gaminiai atrodytų dar įspūdingiau, „LeNovelle Cake“ konditeriai neretai naudoja apšvietimą. Užsakovams pageidaujant jie torto viduje įtaiso nedidelę elektros lemputę, kurią galima prijungti prie baterijos arba prie elektros lizdo. Torto išorei papuošti dažniausiai naudojamos paprastos kalėdinės lemputės, o jų laidai paslepiami po cukraus gėlėmis.

Deja, šie šedevrai valgomi tik iš dalies. Bokšteliai, balkonai, turėklai ir panašios smulkios detalės daromos iš glaistu padengto polistireno putplasčio. Kepyklos darbuotojai tikina, kad sugebėtų pagaminti ne mažiau įspūdingą tortą, kurio visos dalys būtų valgomos, tačiau tokio deserto dar niekas neužsakė: jis kainuotų gerokai brangiau, be to, suvalgyti visą tokį milžinišką skanėstą būtų tikras iššūkis.

Šių konditerinių šedevrų kainos prasideda nuo 5 tūkst. dolerių (apie 4,7 tūkst. eurų).

Kol kas brangiausiai kepyklos parduotos tortas, puoštas šimtu žiedų su deimantais, kainavo 500 tūkst. dolerių (apie 472 tūkst. eurų).

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"