TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Tortilija su aštriu pomidorų ir jalapenų pipirų padažu

2013 08 27 13:27
sukūrė specialų užkandį Europos krepšinio čempionatui. TV3 nuotrauka

Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus. Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais. Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, malto kumino, vos vos ciberžolės, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.

Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją su keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų. Supjaustome riekelėmis.

Ingridientai daržovių ir pupelių troškiniui:

4 šaukštai aliejaus

2 svogūnai

1 didelė paprika

1 maža cukinija

2 nedidelės morkos

2 šaukštai pomidorų pastos

100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės)

1 šaukštelis kumino

1 šaukštelis džiovinto raudonėlio

1 šaukštelis paprikos miltelių

20–30 g marinuotų jalapenų

druskos ir pipirų

200 g tarkuoto sūrio

Aštrus pomidorų padažas – salsa:

Sumaišome konservuotus pomidorus su šviežiais nuluptais ir supjaustytais gabaliukais pomidorais. Galima dėti aitriąją smulkiai supjaustytą papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai. Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.

Pomidorų padažui jums reikės:

5 pomidorų

1 mėlynojo svogūno

10 g jalapeno marinuotų pipirų

arba (pusės šaukštelio aitriųjų paprikų arba aitriųjų paprikų prieskonių pagal skonį)

pusės citrinos sulčių

druskos

Saujos šviežios kalendros

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"