TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Trinta žiedinių kopūstų sriuba

2014 03 31 13:45
vaikai-vanile.blogspot.com nuotrauka

Trintą žiedinių kopūstų sriubą viriau kažkada labai labai seniai, ir mums ji visai nepatiko. Neprisimenu, nei koks tai buvo receptas, nei ką ir kaip dariau, bet sriuba smirdėjo virtais kopūstais, skonis buvo baisus, ir niekas jos mano šeimoje nevalgė.

Neseniai aš vėl užmačiau įrašą apie šitą sriubą Lindsay tinklaraštyje "Love and Olive Oil", paskui dar paskaičiau atsiliepimus pas Ms. Belly; galiausiai išsitraukiau "Cooks Illustrated" ir nutariau surizikuoti antrą kartą.

Sriuba išėjo labai skani; patiko ir mažiems, ir dideliems; tiršta, švelni, kreminė, ir jokio baisaus kvapo. Gal skrudinti kopūstėlių žiedynai su šlakeliu acto pagelbėjo, o gal kvapnus parudęs sviestas. Nežinau, kame reikalas, bet šitas receptas įdėtas į gerųjų receptų segtuvą ir bus kartojamas dar ne vieną kartą.

Aušra

***

Receptas

Pagal Cooks Illustrated | September 2013

1 žiedinio kopūsto gūžė (maždaug 1 kg)

115 g sviesto

1 poras, supjaustytas plonais griežinėliais

1 mažas saldusis svogūnas, supjaustytas plonais pusžiedžiais

Druskos

Pipirų

3 stiklinės vištienos sultinio

3 stiklinės vandens

1 šaukštelis šerio arba baltojo vyno acto

Svogūnų laiškų, užbarstymui

Nuo kopūsto gūžės nupjaustyti lapus, išpjauti šerdį ir supjaustyti plonais griežinėliais. Pripjaustyti maždaug 1 ½ stiklinės dailių žiedynų. Padėti į šalį, kol prireiks. Likusį kopūstą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.

Gilioje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinio karštumo ugnies ištirpinti 30 g sviesto. Suberti supjaustytus svogūną ir porą, įberti maždaug 1 ½ šaukštelio druskos ir kepti, kol suminkštės, bet neapskrus, maždaug 7-10 minučių.

Supilti sultinį ir vandenį, suberti pusę kopūsto gabalėlių. Padidinti ugnies stiprumą. Kai puodo turinys užvirs, ugnį sumažinti. Virti 15 minučių. Suberti likusius kopūsto gabalėlius ir virti dar 15-20 minučių, kol kopūstai suminkštės.

Kol verda sriuba, nedidelėje keptuvėje ištirpinti likusį sviestą. Suberti žiedynus. Kepti ant vidutinio karštumo ugnies, retkarčiais pamaišant, kol kopūsto žiedynai paskrus, o sviestas paruduos. Nukelti nuo ugnies. Žiedynus kiauru šaukštu išgriebti iš keptuvės, sudėti į dubenėlį, apšlakstyti actu ir rupia druska, išmaišyti. Sviestą perpilti į mažą dubenėlį arba puodelį su snapeliu.

Sriubą dalimis sutrinti eletriniu maišikliu. Supilti atgal į puodą ir pakaitinti. Jeigu sriuba per tiršta, įpilti šiek tiek vandens. Patikrinti, ar netrūksta druskos. Sriubą išpilstyti į lėkštes, įberti skrudintų žiedynų, užbarstyti maltų pipirų ir smulkintų svogūnų laiškų, apšlakstyti skrudintu sviestu.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"