TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Triukšmas dėl delikateso

2016 01 21 6:00
Garsenybė piktinosi, kad norėdami pagaminti gurmanų itin vertinamą paštetą žmonės kankina paukščius. AFP/Scanpix nuotrauka

Šią savaitę buvusi „Gelbėtojų“ žvaigždė Pamela Anderson sukėlė chaosą Prancūzijos parlamente. Žurnalistai susipešė dėl garsios moters dėmesio, kai ji pristatė savo kampaniją, skirtą uždrausti jėga šerti antis ir žąsis dėl kepenėlių, iš kurių gaminamas paštetas.

Fotografai ir operatoriai susimušė, kai per spaudos konferenciją norėjo įamžinti P. Anderson. Teko kviesti policiją, kad ši sutramdytų įsismarkavusius žiniasklaidos atstovus. 25 žurnalistai buvo priversti likti už durų, nes netilpo į auditoriją.

Kanadoje gimusi žvaigždė kovoja už įstatymo projektą, kurį pateikė gamtosaugininkas įstatymų leidėjas. Garsenybė piktinosi, kad norėdami pagaminti gurmanų itin vertinamą paštetą žmonės kankina antis ir žąsis. Gyvūnų teisių gynėja aiškino, kad paštetas nėra sveikas produktas ir civilizuotoje visuomenėje jo apskritai neturėtų būti. Prancūzijos pašteto gamintojų asociacijos atstovas nurodė suprantąs, jog kai kurie žmonės nenori valgyti šio delikateso, bet jie neturėtų kliudyti kitiems mėgautis paštetu.

Specialiai peršertų paukščių kepenėlių paštetas buvo vertinamas dar senovės Egipte, Graikijoje ir Romoje. Dabartinio delikateso klasikiniai receptai sukurti XVIII amžiaus pabaigoje Prancūzijoje. Žąsų arba ančių kepenėlių paštetą viso pasaulio gurmanai vadina prancūziškai Foie gras (riebios kepenys). Prancūzija per metus pagamina beveik 20 tūkst. tonų šio pašteto. Dėl specifinio paukščių penėjimo būdo šio produkto gamyba kai kuriose šalyse uždrausta – pavyzdžiui, daugelyje Europos Sąjungos valstybių.

Reuters, thelocal.fr, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"