TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Troškintas triušis su kukuliais

2014 01 21 15:45
savaitgaliorendezvous.blogspot.com nuotrauka

Kameroj "atgulė" 9 kg ėrienos, 2 triušiai ir dar 3 triušiai pakeliui į Vilnių. Tai jau mėsa apsirūpinau ilgam. Dabar vis vartau savo knygas ir ieškau, ko nors įdomaus.

Jau beveik išmokau be vargo supjaustyt triušį. Ačiū už tai jūtūbui.

Dar noriu išmokt nuimt nuo kaulo ir pasigamint su džiovintom slyvom pagal Michelį Roux Jnr. Bet čia gal kitą kartą.

O šiam kartui troškintas triušis su kukuliais iš Jamie Oliver knygos "Cook with Jamie".

Reikės:

300 g miltų

1 a.š. džiovinto peletrūno

druskos ir šviežiai maltų pipirų

2 a.š. kepimo miltelių

150 g sviesto

1 a.š. malto muskato

1 triušio (1-1,5 kg), supjaustyto gabalais

miltų

alyvuogių aliejaus, sviesto kepimui

50 g rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais

1 svogūno

šakelės šviežio rozmarino

250 g pievagrybių, plonai supjaustytų

1 butelio alaus

vištienos sultinio - apie 250 ml (arba pagal poreikį)

Dubenyje su miltais gerai permaišykite kepimo miltelius, druską, pipirus ir peletrūną. Suberkite viską į virtuvinį kombainą, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir viską išmaišykite. Iš tešlos iškočiokite "dešrą" ir ją supjaustykite į 15-18 vienodų gabaliukų. Miltuotomis rankomis suformuokite rutuliukus. Sudėkite į miltais pabarstytą lėkštę. Apibarstykite maltu muskatu ir pastatykite į šaldytuvą.

Triušio gabalėlius apvoliokite miltuose, perteklių nupurtykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu, iš visų pusių apkepkite triušį. Perdėkite į gilų kepimo indą (apie 25-30 cm diametro). Ten pat sudėkite supjaustytą šoninę.

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė triušis, įdėkite dar šiek tiek sviesto ir pakepinkite svogūnus, kol suminkštėja. Iškepusius supilkite ant triušio. Tuomet keptuvėje apkepkite pievagrybius kartu su rozmarinu. Sudėkite ant triušio.

Supilkite alų ir vištienos sultinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Tuomet sudėkite ant viršaus kukulius tarp jų palikdami apie 1 cm tarpus. Ir dar kepkite 40 minučių.

Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"