TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Ukrainiečiai išaukštino lašinius

2012 05 25 6:15

Ukrainiečiai sudarė geriausių patiekalų, vertų atstovauti nacionalinei virtuvei, sąrašą. Jo viršuje atsidūrė lašiniai. 

Konkursas buvo paskelbtas internete ir žmonės galėjo rinkti patiekalus balsuodami. Lašiniams su česnaku pirmenybę atidavė 6,7 tūkst. vartotojų. Antroje vietoje atsidūrė naminė dešra, o trečioje - garsieji ukrainietiški virtiniai su kopūstais ir grybais.

Konkursą organizavo Ukrainos žemės ūkio verslų klubas ir Žemės ūkio ministerija. Žmonės buvo paprašyti siųsti patiekalų, kurie, jų manymu, atspindi nacionalinę gastronomijos idėją, receptus. Speciali komisija, sudaryta iš istorikų, etnografų, virėjų, išrinko 10 geriausių receptų ir pateikė juos balsuoti. Interneto vartotojai savo balsais ir surikiavo ukrainietiškus valgius, o receptų autoriai gavo piniginius apdovanojimus.

Lašiniai - tradicinės ukrainiečių vaišės. Kasdienėje mityboje ukrainiečiai vartoja rūkytus, vytintus, sūdytus lašinius. Jų dedama į daugelį karštų užkandžių ir pagrindinių patiekalų. Ukrainiečių meilė lašiniams - dažnas anekdotų ir pašaipų objektas.

Visas geriausių ukrainietiškų valgių sąrašas:

1. Lašiniai su česnaku

2. Naminė dešra

3. Virtiniai su kopūstais ir grybais

4. Šaltiena

5. Barščiai

6. Stambiai tarkuoti bulviniai blynai

7. Zaporožės kopūstienė

8. Lietiniai su varške

9. Paršiukas su grikių koše

10. Obuolių pyragas

Lenta.ru, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"