Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATAŠVIETIMAS
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Upėtakis su žolelėmis

 
2011 10 07 15:27

Upėtakiui paruošti reikės: 500 g upėtakių (2 mažų upėtakių), 4-5 svogūnų, 1 šaukšto smulkiai supjaustytų peletrūno lapų (galima džiovintų), sviesto, pipirų, druskos, žiupsnelio kapotų muskatų, citrinų, čiobrelių šakelių arba rozmarinų, skirtų papuošti, ryžių (garnyrui).

Upėtakius išdorokite, nuplaukite ir nusausinkite. Iš smulkiai supjaustytu svogūnų, peletrunų ir kitų prieskonių paruoškite vientisa mase ir ja sukimškite i upetakius.

Paruoštas žuvis apšlakstykite citrinų sultimis, įvyniokite kiekvieną upėtakį atskirai iį gerai sviestu išteptą kepimo popierių ir ištroškinkite vidutinio karštumo orkaiteje.

Iškeptus upėtakius išvyniokite iš popieriaus, sudėkite į lėkštes, apšlakstykite citrinų sultimis ir patiekite.

Skanaus!

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataŠvietimasTrasaKarjera
Žmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"