TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Užgavėnės. Blynai I

2012 02 20 15:57

Artėjant Užgavėnėms įvairiausi blynų ir blynelių receptai tampa kaip niekad reikalingi. Siūlome keletą skirtingų receptų, kurie ne tik puikiai tiks šiai šventei, bet ir kasdienai.

Pikantiški blyneliai su varške

Plaktuve sumaišykite avižinius dribsnius, varškę, kiaušinių baltymus, įpilkite vandens pagal poreikį. Sudėkite česnaką, itališkus prieskonius, raudonųjų ankštinių pipirų prieskonius, druską ir juoduosius pipirus. Viską suplakite.

Paruoškite keptuvę – įpilkite aliejaus, įkaitinkite. Pakepkite grybus karštoje keptuvėje penkias-septynias minutes, atidėkite į šalį.

Paruoškite didelę troškintuvę – patepkite aliejumi, įkaitinkite. Kepkite varškės mišinį, kol ant viršaus ims formuotis burbulai. Apverskite blyną ir kepkite, kol paruduos, nuimkite nuo ugnies. Užberkite grybus ant vienos pusės blyno, juos pabarstykite špinatais, kumpiu ir feta. Sulankstykite blyną.

Blyneliai su bananais ir šokoladu

4 labai alkaniems arba 6 neišbadėjusiems valgytojams reiks: 4 kiaušinių, 4-5 šaukštų cukraus, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 100 g sviesto, 2 stiklinių kefyro, 2 stiklinių miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 2 bananų, 100 g pieniško šokolado.

Išlydom sviestą patogiu būdu ir paliekam kiek praaušt.

Kiaušinių baltymus atskiriam nuo trynių. Nieko tokio, jei į trynius kiek baltymo pateks, bet šiukštu – ne atvirkščiai. Geltonuosius plakam su cukrum ir vaniliniu cukrumis tol, kol masės tūris patrigubėja ir pašviesėja. Nesiliaudami plakt lėta srovele supilam sviestą.

Išmaišom kefyrą, miltus ir kepimo miltelius. Nesistebim, jog tešla už grietinę tirštesnė – šitaip turi būt, be to, dar turim baltymus, jie reikalą suskystins. Bananus ir šokoladą susmulkinam tokiais gabalėliais, kokius būtų malonu blyne užtikt, ir įmaišom į tešlą.

Šaltu vandeniu nuplaunam plaktuvo šluoteles ir kruopščiai nusausinam. Kiaušinių baltymus pasūdom ir plakam. Iš pradžių lėtai, kas penkiolika sekundžių apsukas padidindami. Visa procedūra trunka apie 2-3 minutes, kol baltymų masė sustandėja tiek, kad apvertus dubenį iš jo nepabėga, ir pradeda dailiai blizgėt.

Dedam baltymus į dubens su tešla centrą ir šaukštu juos „įlankstom“, t.y., kabinam tešlą iš dubens kraštų centro linl tol, kol niekur baltų debesų nebesimato. Kepam pagal 4 įsaką. Patarimas: paprastai tokiam kiekiui ant viryklės galima pasistatyti išsyk dvi keptuves – viskas vyksta dvigubai greičiau, o ir varnoms šaudyt laiko nebelieka laukiant, kol laikas apverst bus.

Valgom karštus su kondensuotu pienu. Arba be nieko. Nors mūsuose jie dorojami ir šalti - nelyg kokie sausainiai.

Kokosiniai morkų blyneliai

4 valgytojams reiks: 4 didelių morkų, 2 kiaušinių, 4-5 šaukštų cukraus, žiupsnelio druskos, 1/3 stiklinės aliejaus, 1,5 stiklinės kefyro, 0,5 šaukštelio sodos, 4 kaupinų šaukštų kokoso drožlių, 1 šaukštelį kepimo miltelių, cinamono, 1,5 stiklinės miltų.

Morkas sutarkuojam smulkiausia turima tarka.

Kiaušinius truputėlį paplakam su cukrum, kad tasai bent truputį aptirptų. Sodą užgesinam kefyre ir pilam į kiaušinių plakinį. Ten pat keliauja aliejus ir morkos. Išmaišom.

Kitam dubeny sumaišom kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Pilam morkų masę ir darbuojamės šaukštu, kol viskas virsta vieniu.

Paliekam penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Kepam, kaip aprašyta aukštėliau. Valgom. Su jogurtu ir uogiene, pavyzdžiui.

Avižiniai blyneliai su razinomis

4 porcijoms susirandam: 1,5 stiklinės greito paruošimo avižinių dribsnių, 2 stiklinių pasukų, porą saujų razinų, 100 g sviesto, 2 kiaušinius, 3-4 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos, šaukštelį cinamono, pusę šaukštelio imbiero, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, stiklinę miltų.

Avižinius dribsnius sumaišom su razinom, druska bei cukrum ir užpilam pasukomis. Paliekam pusvalandžiui brinkti, tirpti ir kitaip bręsti.

Garų vonelėje, mikrobangėje ar tiesiog mažam puode ant nedidelės kaitros išlydom sviestą. Pilam į avižas. Išmaišom. Įmušam kiaušinius. Išmaišom. Sudedam miltus, kepimo miltelius, imbierą ir cinamoną. Išmaišom paskutinį sykį. Kaip kept jau papasakota.

Labai gerai su šviežiu medum ar grietine, gardinta cukrum ir cinamonu. Skanaus.

Blynai su cukinija ir varške

Blynams reikės: 2 stiklinių miltų, 200g varškės, 1 kiaušinio, 1 stiklinės tarkuotos cukinijos tyrės, 1 v.š. cukraus, žiupsnelio druskos, 1/2 a.š. kepimo miltelių, 100 g aliejaus, 2 v.š. cukraus pudros.

Išplakti kiaušinį su druska ir cukrumi, supilti cukinijos tyrę, varškę, suberti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Formuoti blynus ir kepti aliejuje. Apibarstyti cukraus pudra. Skonis kaip spurgų!

 

Avižinių dribsnių blynai

Reikės: maišelio avižinių dribsnių, puodelio pieno, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos, aliejaus, pagal pageidavimą - česnako ar kitokių prieskonių.

Avižinius dribsnius užpilti pienu ir palaikyti bent pusvalandį, kad išbrinktų. Pieno perteklių nupilti, Įmušti kiaušinį, įberti druskos, o jei norisi stipresnio skonio - pagardinti supjaustyta česnako skiltele ir kitais prieskoniais.

Tešlą po šaukštą dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepti kaip bet kuriuos kitus blynus.

Tinka valgyti ir šiltus, ir atvėsusius. Galima skanauti su uogiene, grietine, sviesto ar kitokiu padažu (itin skanu su grybais), o nepagailėjus prieskonių ir apskrudinus gali tapti net užkandžiu prie alaus.

Daugiau blynų receptų bei vertingų patarimų, kaip teisingai kepti blynus rasite čia: Užgavėnės. Blynai II

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"