TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Užgavėnių blynai I

2013 02 07 10:43
deliciousshappens.com nuotr.

Tikima, kad jei per užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Užgavėnių dieną valgoma nuo 7 iki 12 kartų. Blynai - vienas iš Užgavėnių tradicinių valgių. Seniau šiai šventei kepdavo daugiausia miltinius blynus, tačau dabar kepame pačius įvairiausius. 

   

Mieliniai Užgavėnių blynai

Reikės: 2 stiklinių miltų, 20 g mielių, 2 kiaušinių, 2-3 stiklinių pieno, cukraus ir druskos pagal skonį, tarkuotos apelsino žievelės, šiek tiek razinų.

Trečdalį miltų užplikykite pakaitintu pienu, viršų pabarstykite miltais ir pusvalandžiui palikite, kad atvėstų.

Mieles ištrinite su cukrumi, trynius išsukite su druska ir sudėkite į plikytą tešlą. Supilkite šiltą pieną, gerai išmaišykite tešlą iki grietinės tirštumo, uždenkite ir šiltesnėje vietoje padedama, kad pakiltų.

Į iškilusią tešlą sudedamos razinos, tarkuota apelsino žievelė, plakti baltymai, atsargiai išmaišoma ir įkaitintuose riebaluose kepami blynai. Valgome su grietine, uogiene ar trintomis uogomis. Skanaus!

***

Lietiniai su džiovintais vaisiais

Tešlai reikės: 1 kiaušinio, 0,5l pieno, miltų,kad tešla būtų skysta, 1šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės: 200 g varškės, 50 g džiovintų persikų, 50 g razinų, 30 g džiovinų ananasų, 2 v.š. vanilinio cukraus, šokolado drožlių pabarstymui.

Sumaišykite blynų tešlą iš jai skirtų produktų. Iškepkite blynus per visą keptuvę.

Pasiruoškite įdarą: džiovintus persikus ir ananasus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su razinomis, vaniliniu cukrumi ir varške.

Ant blynų dėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite. Apibarstykite šokolado drožlėmis ir apliekite karštu šokoladu.

***

Mėsos blyneliai

Reikės: 500 g kiaulienos (galima vištienos, triušienos ar kalakutienos), 2 kiaušinių, 3 v.š. lieso majonezo, 2,5 v.š. krakmolo, 2 svogūno galvų, mėsos prieskonių.

Mėsą supjaustykite smukiais gabalėliais, sumaišykite su prieskoniais, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Išplakite kiaušinius, į juos įdėkite majonezą ir suberkite krakmolą. Viską labai gerai išplakite.

Šį plakinį užpilkite ant paruoštos mėsos ir gerai išmaišykite. Palikite apie 20 min., kad pastovėtų. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite po šaukštą šios masės ir kepkite blynelius. Iškeptus blynelius patiekite su salotomis, bulvėmis ar kruopomis.

***

Amerikietiški blyneliai

Blynams reikės: 1 kiaušinio, 0,5 stiklinės pieno, 2 v.š. alyvuogių aliejaus, žiupsnelio sodos, 0,5 stiklinės kefyro, miltų.

Padažui reikės: grietinės pagal skonį, sirupo ar uogienės, vaisių papuošimui.

Sumaišome visus išvardintus ingridientus, suplakame mikseriu ir kepame įkaitintoje keptuvėje be riebalų, sudedame į lėkštę, kad mažiesiems kiltų didesnis apetitas papuošiame jų mėgstamais vaisiais.

***

Čirviniai blynai

Reikės: 3 kiaušinių, 2 stiklinių miltų, 1,5 stiklinės pieno, 2 v.š. cukraus, žiupsnelio vanilinio cukraus, galima įberti saujelę aguonų, 0,5 stiklinės aliejaus, tarkuoto šokolado, jogurto arba šaldytų uogų su plakta grietinėle.

Geriausia atskirai išplakti baltymus (bus puresni blyneliai), o kitus produktus išmaišyti. Iškepus apibarstykite tarkuotu šokoladu, patiekite su jogurtu, šaldytomis uogomis arba plakta grietinėle.

***

Blynai su obuoliais

Reikės: 0.5 l tarkuotų obuolių, 2 kiaušinių, 2 v.š. miltų, aliejaus, cinamono, druskos, cukraus, uogienės.

Į sutarkuotus obuolius įberkite miltus, druskos, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Iškeptus blynus galite pabarstykite cukrumi. Skaniausi su vyšnių uogiene.

     

Iki vasasio 12 d. kviečiame pasidalinti jūsų pamėgtų blynų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus blynų receptus išpublikuosime rubrikoje "Skanaus!". Penkiems laimingiesiems padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"