TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Užgavėnių blynai II

2013 02 09 0:00
azoresgal.blogspot.com nuotr.

Blynai, blynai, blynai... Kaip Užgavėnės be jų?! Štai dar keli gardžių blynų receptai. Įtiks net išrankiausiam skoniui.

   

Daugiau blynų receptų rasite čia: Užgavėnių blynai I

   

Varškėčiai su vyšnių padažu

Blynams reikės: 400 g varškės, 2 kiaušinių, 50 g cukraus,1 a.š. vanilinio cukraus, 100 g miltų, aliejaus.

Padažui reikės: 300 g vyšnių, 50 g cukraus, 1 v.š. krakmolo. 

Į varškę įmaišykite cukrų, vanilinį cukrumi, kiaušinius, miltus. Iškepkite blynus. 

Paruoškite padažą: vyšnias ir cukrų suberkite į verdantį 200 ml vandenį, pavirkite 1-2 min. Į 150 ml vandens įmaišykite krakmolą ir supilkite ant vyšnių. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Varškėčius patiekite su padažu.

***

Grikių blynai

Reikės: 1 stiklinės pasukų, 3 kiaušinių, 4 v.š. cukraus, 0,5 v.š. kepimo miltelių, 1,5 stiklinės kvietinių miltų, 1 stiklinės grikių miltų, druskos, aliejaus, 1 stiklinės pieno, ikrų.

Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Įmaišykite pieną, pasukas, aliejų, kvietinius miltus, grikių miltais ir kepimo miltelius. Blynus kepkite per visą keptuvę. Patiekite blynus su ikrais.

***

Šokoladiniai blynai

Reikės: 100 g juodojo šokolado, 300 g kvietinių miltų, 1 stiklinės pieno, 40 g cukraus pudros, 20 g kakavos, 2 kiaušinių, druskos. 

Ištirpinkite šokoladą garų vonelėje arba pamaišant ant mažos ugnies. Išplakite kiaušinius su cukraus pudra ir trupučiu druskos. Įmaišykite pieną, šokoladą, kakavą, aliejų, po to - miltus. 

Kepkite plonus blynus per visą keptuvę.

***

Jogurtiniai blynai

Reikės: 3 v.š. kvietinių miltų, 2 a.š. kepimo miltelių, 2 v.š. kefyro, 1 kiaušinio, 125 ml jogurto, 1 v.š. cukraus. 

Išplakite kiaušinį su cukrumi. Įmaišykite jogurtą, kefyrą ir aliejų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. 

Blynus kepkite per visą keptuvę. 

***

Bulviniai blynai su grybais

Reikės: 700 g bulvių, 300 g mgstamų grybų, 200 g svogūno, 2 v.š. kvietinių miltų, 1 kiaušinio, druskos, pipirų. 

Smulkiai supjaustykite svogūnus, grybus. Įkaitintoje pora min. pakepinkite svogūnus, po to sudėkite grybus ir kepkite dar 10 min.

Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Į bulvių tarkius įmašykite prieskonius, kiaušinį, miltus ir kepintus svogūnus su grybais. Dabar telieka iškepti blynus. 

Blynai skaniausi su grietine arba grietinės ir varškės padažu.

   

Iki vasasio 12 d. kviečiame pasidalinti jūsų pamėgtų blynų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus blynų receptus išpublikuosime rubrikoje "Skanaus!". Penkiems laimingiesiems padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"