TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Užgavėnių blynai III

2013 02 11 10:39
fanpop.com nuotr.

Akys žiba, seilė varva... Patys skaniausi, patys pačiausi užgavėnių blynai. Šįkart blynų receptais dalinasi mūsų skaitytojai. 

Daugiau blynų receptų rasite čia: 

Užgavėnių blynai I

Užgavėnių blynai II

    

Blyneliai su kondensuoto pieno įdaru

Reikės: 2 stikl. manų kruopų, 500 g varškės, 4 v.š. kvietinių miltų, 2 kiaušinių, 200 g "Rududu" karamelizuoto kondensuoto pieno, cukraus.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite manų kruopas ir pertrintą varškę. Drėgnomis rankomis išminkyite. Suformuokite plokščią blyną, uždėkite šaukštelį kondensuoto pieno ir suformuokit apvalų blyną, šiek tiek suplokite ir apvoliokite miltuose. Įkaitintoje keptuvėje kepkite blynus, kol abi blyno pusės apskrus.

Evelina Skabeikienė

***

Mieliniai blynai su razinomis

Reikės: 2 a.š. drėgnų mielių, 4 stiklinių miltų, 2 stiklinių vandens, po 2 v.š. cukraus ir aliejaus, 2 kiaušinių, saujos razinų, aliejaus kepimui.

Mieles pertrinkite su cukrumi, užpilkite dviem stiklinėmis šilto vandens, gerai išmaišykite. Suberkite 3 stiklines miltų, vėl išmaišykite ir padėkite valandai į šiltą vietą, kad tešla pakiltų.

Razinas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir paliekite kelioms minutėms, po to vandenį nupilkite.

Po valandos į tešlą įmuškite 2 kiaušinius, įpilkite aliejaus, suberkite likusius miltus, išmirkytas razinas, gerai viską išmaišykite ir kepkite blynus.

Česlava Deinarovič

***

Ypatingieji blynai

Reikės: 1 kiaušinio, 1 stiklinės pieno, 1 stiklinės avižinių dribsnių, 1 obuolio, 1 v.š. skysto medaus, miltų, žiupsnelio druskos, 1 stiklinės aliejaus.

Į dubenį įmuškite kiaušinį, pilkite pieną, avižinius dribsnius, aliejų, dėkite medų ir tarkuotą obuolį, gardinkite druska. Į masę po truputį berkite miltus, vis pamaišydami. Kol gausis įprasto tirštumo blynų tešla. Dėkite po šaukštą tešlos į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Patiekti su grietine.

Rasa Rutkauskienė

***

Žemaičių blynai 

Reikės: 500 g virtų bulvių, 200 g virtos mėsos, 1 kiaušinio, 1 svogūno, 2,5 v.š. krakmolo, 2 v.š. sviesto, druskos, pipirų. 

Virtas bulves sugrūskite arba sumalkite, įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolo, šiek tiek druskos. Jei tešla atrodo per minkšta, įberkite šaukštą miltų ar krakmolo.

Virtą mėsą sumalkite. Svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Suberkite svogūnus su visu sviestu į mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

Iš gabalėlio bulvių tešlos suformuokite blynuką, į jo vidurį dėkite įdaro ir gerai užspauskite bei sulyginkite kraštus, suteikite plokščią formą. Jei formuojant blynus tešla limpa prie rankų, pavilgykite jas vandeniu.

Paruoštus blynus iškepkite aliejuje ir patiekite su grietine.

Angelė P.

***

Kukurūzų blynai

Reikės: 4 stiklinių kukurūzų miltų, 4 stiklinių pieno, 25 g mielių, 2 kiaušinių, 25 g sviesto, po 1 a.š. druskos ir cukraus, 1 stiklinės aliejaus. 

1,5 stiklinės šilto pieno, mieles, miltus, ištirpintą sviestą, trynius išmaišykite ir leiskite tešlai pakilti.

Suberkite druską, cukrų, likusį pieną, iki standžių putų išplaktus baltymus ir išmaišykite. Iškilus tešlai, galite kepkti blynus. 

Laurynas Baliulis

***

Gruzų blynai "Chačapuri"

Reikės: 0,5 l kefyro, 250 g fetos sūrio, 100 g margarino, 170 g liesos varškės, 0,5 a.š. kepimo miltelių, 1 kiaušinio, 1 skiltelės česnako, 1 v.š. sviesto, 3,5 stiklinės miltų. 

Margariną supjaustykite ir sumaigyti su miltais. Įpilkite kefyrą, suberkite kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Toliau po truputį berkite miltus. Tešla turi būti minkšta. Leiskite tešlai pastovėti.

Fetos sūrį sumaigykite ir išmaišykite su varške, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, smulkintą česnaką ir viską gerai išmaišyti.

Pabarstykite stalą miltais ir iš tešlos iškočiokite lakštą. Per vidurį dėkite įdarą. Tešlos galus surinkite ranka ir nugnybkite (taip gražiai susilipina tešla). Kočėlu arba rankomis suplokite ir pakočiokite tešlą su įdaru (iš šitos porcijos man gavosi 8 blynai keptuvei 21cm skersmens).

Į įkaitintą keptuvę dedame blyną ir ant vidutinio kaitrumo ugnies kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusį blyną dedame į lėkštę, jo viršų patepame sviesto gabaliuku.

Laura Petrauskaitė

***

Nėriniuoti blyneliai

Reikės: 1 kiaušinio, 250 ml pieno, 200 g miltų, 1-2 v.š. aliejaus, žiupsnelio druskos, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio kakavos.

Iš visų produktų reikia sumaišyti tešlą ir pusvalandžiui palikti pastovėti.

Į plastikinį butelį supilkite tešlą, kamštelyje padarykite skylutę. Spaudžiant butelį paišykite gerai įkaitintoje keptuvėje. Apkepkite iš abiejų pusių.

Smagus blynų kepimas su vaikasi :)

Neringa Venskutoniene

  

Iki vasario 12 d. kviečiame pasidalinti jūsų pamėgtų blynų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus blynų receptus išpublikuosime rubrikoje "Skanaus!". Penkiems laimingiesiems padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"