TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Užgavėnių blynai IV

2013 02 12 15:06
silk.com nuotr.

Mieli skaitytojai, štai dar keli gardūs blynų receptai. Skanių jums Užgavėnių!

Daugiau blynų receptų rasite čia: 

Užgavėnių blynai I

Užgavėnių blynai II

Užgavėnių blynai III

    

Blynai-pusrytukai :)

Reikės: 400 g pusriebės varškės, 150 ml kefyro, 200 g miltų, maždaug 50 g razinų, žiupsnelio druskos, 3 šaukštelių cukraus, trupučio vanilinio cukraus, 1 kiaušinio.

Iš visų produktų paruoškite blynų masę, apšlakstykite aliejumi, taip lengvai padarysite formą ir nelips prie rankų. Kepkite ant lėtos ugnies, kad ir vidus iškeptų.

Nepadauginkite miltų, tada blynai bus puresni :) Būtini akcentai: apelsino skiltelė ir petruškos šakelė :D

Greta Buslienė

***

Blyneliai su ikrais

Reikės: 2 kiaušinių, 500 ml pieno, 2 v.š. aliejaus, 250 g miltų, žiupsnelio druskos, 1 indelio lydyto sūrelio, 1 ikrų indelio.

Lietinių blynų tešlai miltus suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, įpilkte truputį pieno, 1 šaukštą aliejaus, druskos ir gerai išmaišykite. Iškeptus blynus atvėsinkite ir ištepkite plonu lydyto sūrelio sluoksniu. Ant sūrelio sluoksniuokite ikrus. Vėliau blynus susukite į ritinėlį, galima šiek tiek paslėgti, kad valgant ikriukai neišbyrėtų. 

Donata M.

***

Bulviniai blynai su morkomis

Reikės: 1 kg bulvių, 0,5 kg morkų, 1 kiaušinio, trupučio miltų, druskos.

Bulves ir morkas sutarkuokite smulkia trintuve, įmuškite kiaušinį, įberkite saujelę miltų, pasūdykite ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

Patiekite su bruknių uogiene ir grietine.

Rima Vaniarchina

***

Mieliniai blynai

24 blynams reikės: 300 g miltų, 20 g mielių, 2 kiaušinių, šaukštelio cukraus, šaukšto išlydyto sviesto, druskos, riebalų kepimui.

Priedai: grietinė, rūkytos lašišos griežinėliai, ikrai, krapai.

Miltus suberkite į dubenėlį. Mieles sutrinkite ir pabarstykite cukrumi. Kai išsileis, sudėkite prie miltų. Viršų pabarstykite miltais. Dubenėlį pridenkite ir padėkite šiltai. Kai miltų paviršiuje atsiras pūslelių, supilkite pieną ir sudėkite šiuos ingredientus: trynius, išplaktus baltymus, sviestą, žiupsnelį druskos. Visą laiką maišykite, kad tešla įgautų tirštos grietinės konsistenciją. Vėl padėkite šiltai.

Kai tešla pakils, keptuvėje įkaitinkite riebalus. Kepkite blynus iš abiejų pusių ir iškeptus dėkite į šiltą orkaitę.

Grietinę atšaldykite ir suplakite su žiupsneliu druskos. Blynus sudėkite į lėkštę. Kiekvieną blyną papuoškite šaukšteliu grietinės, gabaliuku lašišos ir ikrų porcija bei krapais.

Aušra Senovaitytė

  

Iki vasario 12 d. kviečiame pasidalinti jūsų pamėgtų blynų receptais. Juos siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus gautus blynų receptus išpublikuosime rubrikoje "Skanaus!". Penkiems laimingiesiems padovanosime po Kotanyi prieskonių rinkinį

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"