Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Vabzdžių degustacija: nuo susižavėjimo iki šleikštulio

2014 04 04 10:45
Kristinos Kučinskaitės (LŽ) nuotrauka

Iki šeštadienio vakaro Kaune rengiamos dvi didžiulės parodos – „AgroBalt“ ir „Ką pasėsi...“. Abiejų rengėjai lankytojus vilioja ne tik pažadais pademonstruoti tai, kas naujausia, bet ir kiek neįprastomis atrakcijomis. Ketvirtadienį jie pakvietė apsilankyti improvizuotame restorane, kuriame patiekiami valgiui paruošti vabzdžiai ir lervos.

Egzotiškų užkandžių restoranas iki šeštadienio veiks Kauno „Žalgirio“ arenoje vykstančioje „AgroBalt“ parodoje. Lankytojams nemokamai siūloma paragauti apie dešimt skirtingai paruoštų vabzdžių ir lervų.

„Kai kurie lankytojai jau išsirinko mėgiamiausius, o kiti skuba nuo tokių vaišių kuo toliau“, - su šypsenomis tvirtino neįprastų vaišių rengėjai.

Bene daugiausiai užkandžių yra paruošta iš milčiaus lervų. Jos patiekiamos keliais būdais skrudintos bei su meksikietiškais prieskoniais. Daug kam malonų įspūdį palieka svirpliai su druska ir actu ar skrudinti skėriai.

Yra užkandžių, kurie lietuviams primena spragintus kukurūzus bei džiovintus grybus.

Svirpliai, skėriai, lervos ir kitos „gėrybės“, kurių galima paragauti Kaune, yra specialiai užaugintos maistui ne Lietuvoje. Visų šių šliaužiančių ir skraidančių užkandžių mūsų šalyje neaptiksi ne tik namuose, bet ir gamtoje.

Pagal tarptautinių organizacijų ataskaitas, vabzdžiai yra daugiau kaip 2 mlrd. pasaulio gyventojų mitybos racione. Juose gausu vertingų medžiagų: baltymų, vitamino B, cinko, kalcio, geležies ir naudingų riebalų. Pavyzdžiui, suvalgius 100 g žiogų, gaunama daugiau kaip 20 g baltymų, 35,5 mg kalcio ir 5 mg geležies.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"