TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Vabzdžių degustacija: nuo susižavėjimo iki šleikštulio

2014 04 04 10:45
Kristinos Kučinskaitės (LŽ) nuotrauka

Iki šeštadienio vakaro Kaune rengiamos dvi didžiulės parodos – „AgroBalt“ ir „Ką pasėsi...“. Abiejų rengėjai lankytojus vilioja ne tik pažadais pademonstruoti tai, kas naujausia, bet ir kiek neįprastomis atrakcijomis. Ketvirtadienį jie pakvietė apsilankyti improvizuotame restorane, kuriame patiekiami valgiui paruošti vabzdžiai ir lervos.

Egzotiškų užkandžių restoranas iki šeštadienio veiks Kauno „Žalgirio“ arenoje vykstančioje „AgroBalt“ parodoje. Lankytojams nemokamai siūloma paragauti apie dešimt skirtingai paruoštų vabzdžių ir lervų.

„Kai kurie lankytojai jau išsirinko mėgiamiausius, o kiti skuba nuo tokių vaišių kuo toliau“, - su šypsenomis tvirtino neįprastų vaišių rengėjai.

Bene daugiausiai užkandžių yra paruošta iš milčiaus lervų. Jos patiekiamos keliais būdais skrudintos bei su meksikietiškais prieskoniais. Daug kam malonų įspūdį palieka svirpliai su druska ir actu ar skrudinti skėriai.

Yra užkandžių, kurie lietuviams primena spragintus kukurūzus bei džiovintus grybus.

Svirpliai, skėriai, lervos ir kitos „gėrybės“, kurių galima paragauti Kaune, yra specialiai užaugintos maistui ne Lietuvoje. Visų šių šliaužiančių ir skraidančių užkandžių mūsų šalyje neaptiksi ne tik namuose, bet ir gamtoje.

Pagal tarptautinių organizacijų ataskaitas, vabzdžiai yra daugiau kaip 2 mlrd. pasaulio gyventojų mitybos racione. Juose gausu vertingų medžiagų: baltymų, vitamino B, cinko, kalcio, geležies ir naudingų riebalų. Pavyzdžiui, suvalgius 100 g žiogų, gaunama daugiau kaip 20 g baltymų, 35,5 mg kalcio ir 5 mg geležies.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"