TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Vakarienė tamsoje leidžia trumpam įsijausti į neregių pasaulį

2013 11 14 22:32
Erlendo Bartulio (LŽ) nuotraukos

Vakarienė visiškoje tamsoje, tetrunkanti valandą, sukelia tiek įspūdžių, kad po jos sunku ne tik sukoncentruoti savas mintis, bet ir viską nuosekliai papasakoti.

Pirmieji, norintieji išmėginti naują kulinarinių ir konditerinių šedevrų ragavimo būdą, Kauno viešbučio „Daugirdas“ restorane bus priimami jau šį savaitgalį.

„Sunkiausia buvo sukurti patalpoje akliną tamsą“, - sakė viešbučio vadovė ir bendraturtė Ingrida Gustienė.

Tam, anot jos, buvo perkamos specialios širmos. Padavėjai tamsoje vakarieniaujančius svečius, aptarnauja pasitelkę naktinio matymo įrangą. Prieš kiekvieną puotą svečių bus paprašoma ne tik nemėginti įžiebti kokį nors šviesos šaltinį, bet ir išjungti mobiliuosius telefonus, nesinaudoti žiebtuvėliais.

„Bet koks tiek natūralios, tiek dirbtinės šviesos spindulys gali sugadinti ne tik brangią įrangą, bet ir pakenkti padavėjų akims“, - paaiškino I.Gustienė. Jos teigimu, prireikė ne vieno mėginimo, kol vis dėlto pavyko sukurti tokią aplinką, kokio sumanymui reikia.

Nemažai išradingumo pareikalavo ir specialus meniu. Jo sudarytoja – Janina Galubavičienė. Trijų patiekalų vakarienę įprastai ruošia keturi virėjai.

Tamsoje paskanauti valgių sumanę restorano svečiai yra palydimi po du į tamsiąją salę. Pirmasis lankytojas deda ranka ant padavėjo peties, o antrasis – ant kolegos peties. Taip vorele svečiai palydimi iki jiems skirto stalo. Paprastai įsikūrusieji rankomis apčiupinėja vietą, kurioje atsidūrė. Ant stalo būna padėta duonos pintinė ir būtiniausi įrankiai. Taurės ant jo atsiduria tik tuomet, kai žmogus padavėjui pareiškia pageidavimus dėl vyno ir vandens. Patiekalai nešami po vieną. I.Gustienė maisto „ieškoti“ lėkštėse rekomenduoja iš dešinės pusės, pagal laikrodžio rodyklę. Po kiekvieno užkandžio svečiai mėgina atspėti, ką jie ragavo, koks skonis ar ingridientas vyravo.

„Rega yra svarbiausias, net 80 proc. informacijos smegenims suteikiantis pojūtis. Kai jo nelieka, paaštrėja kiti keturi. Vakarieniaujientieji gali pasitikrinti, ar jie pakankamai stiprūs“, - sakė I.Gustienė.

Nauja pramga Kaune porai kainuos 149 litus. Kurį laiką meniu nebus keičiamas. Naują žadama sukurti po kelių mėnesių.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"