Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Valgomas sniegas, vyniniai saldainiai

 
2012 12 07 8:34
"Riebioji antis" ir jos šeimininkas H.Blumenthalis pasirengė Kalėdoms ir Naujiesiems metams./PC/AFP/Scanpix nuotraukos

Tokiais skanėstais vilioja garsus restoranas prie Londono, kuriame naujametė vakarienė kainuos 480 dolerių.

Restoranas "The Fat Duck" ("Riebioji antis") jau sudarė kalėdinį ir naujametį valgiaraštį, jame galima rasti tokių patiekalų kaip valgomas sniegas bei vyniniai saldainiai. Šio tris Michelino žvaigždutes turinčio restorano šeimininkas, garsus kulinaras ir virėjas Hestonas Blumenthalis savo receptus laiko paslaptyje, bet patiekalų pavadinimus jau paskelbė. Pavyzdžiui, jo vyniniai saldainiai vadinasi "Kalėdų eglutė" bei "Auksas, smilkalai ir mira". Žinomos ir kainos - naujametė vakarienė H.Blumenthalio restorane vienam žmogui atsieis 480 dolerių.

"Riebioji antis" įsikūrusi Brėjaus kaime Berkšyro grafystėje, maždaug už 40 minučių kelio nuo Londono, visai netoli Vindzoro pilies. Šis restoranas pripažintas kaip vienas naujosios vadinamosios molekulinės virtuvės pasaulinių lyderių. Patiekalai, atitinkantys aukščiausius kokybės standartus, ruošiami virtuvėje, kuri labiau panaši į sudėtingą mokslinę laboratoriją. Restoranas išgarsėjo visame pasaulyje, kai H.Blumenthalis pradėjo vaišinti klientus koše iš sraigių ir ledais iš žuvies. Dabar apie šiuos patiekalus sklando legendos.

Tiesa, "Riebiosios anties" istorijoje būta ir tamsesnių puslapių. 2009 metais sunegalavo keli elitinio restorano klientai, galbūt apsinuodijo. "Riebioji antis" trumpam net buvo uždaryta, bet po kiek laiko vėl atvėrė duris viliodama nepaprastais valgiais. Pernai restoranas šventė savo šešiasdešimtmetį. Sklando kalbos, kad H.Blumenthalis planuoja atidaryti restoraną ir Jungtinėse Valstijose, galbūt kitąmet.

DALINKIS:
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"