TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Valgyk ir nestorėk!

2011 01 13 0:00
Javainiai iš grikių lukštų neturi kalorijų, bet juose gausu antioksidantų.
Užsienio spaudos nuotrauka

Skrandis pilnas, o papildomo svorio - nė gramo. Realybė ar svaičiojimai?

Lenkų mokslininkė Joanna Harasym tvirtina, kad tai - įmanoma, tereikia valgyti jos patentuotus grikių lukštų javainius. Juose gausu antioksidantų ir nėra glitimo. "Mūsų organizmas gali įsisavinti grikių lukštuose esančią celiuliozę; javainiai neturi kalorijų, bet aprūpina mus antioksidantais, kurie reikalingi mūsų ląstelėms", - pasakojo mokslininkė.

Šokolado spalvos, riešutų skonio javainiai nedidina cukraus kiekio kraujyje, todėl tinka ne tik žmonėms, nenorintiems priaugti svorio, bet ir diabetikams bei glitimo netoleruojantiems asmenims. Lenkijos Vroclavo ekonomikos universiteto mokslininkė sako, kad galvoja apie grikių alaus gamybą, nors jis nebus be kalorijų.

Iš Azijos kilę grikiai laikomi sveikatai reikalingų mineralų, amino rūgščių ir antioksidantų, tokių kaip flavanoidai, šaltiniu. Grikių kruopos Lenkijoje, kaip ir Lietuvoje, dažnai valgomos kaip garnyras vietoje bulvių ar ryžių.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"