Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Vasariškos salotos su vištiena

 
2013 06 14 10:24
bp.blogspot.com nuotrauka

Vasara, atrodo, jau tikrai atėjo. O vasarą net ir labiausiai užkietėję mėsos gerbėjai palankiai žvelgia į salotų dubenį. Ar iš nuosavo daržo, ar iš turgaus, ar prekybos centro – birželį salotos skanios visur. O šitaip paruoštos jos patiks ir mėsėdžiams.

Mūsų salotoms reikės:

Vištienos filė – 400 g;

Pomidorų – dviejų;

Juodųjų alyvuogių – 100 g;

Fetos sūrio – 100 g;

Baltos duonos – 50 g;

Alyvuogių aliejaus – dviejų šaukštų;

Acto – šlakelio;

Pipirų – žiupsnelio;

Žinoma, salotų lapų! Kiek, kokių ir kaip suplėšytų – spręskite pagal skonį.

Gaminame.

Pirmiausia nedideliais gabaliukais supjaustome vištienos filė. Pakepiname, kol gražiai apskrunda, leidžiame jai atvėsti.

Tada paskrudiname kubeliais supjaustytą duoną, taip pat leidžiame atvėsti.

Suplėšome nuplautus ir nusausintus salotų lapus, supjaustome pomidorus, alyvuoges (skersai per pusę), fetos sūrį (kubeliais).

Viską sudedame į dubenį, apšlakstome aliejumi, actu ir užberiame pipirų. Išmaišome.

Valgome. Vasariška. Skanu.

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"