TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Vasarotojams Palangoje skaniausi cepelinai ir bulviniai blynai

„Vakarinės Palangos“ nuotrauka

Palangoje toliau nuo J. Basanavičiaus gatvės mažėja ne tik patiekalų kainos, bet ir cepelinų populiarumas. Vis tik pastarieji, kartu su kitais bulviniais patiekalais – dažniausiai užsakomi kurorto promenados kavinėse.

Populiarėja picos

Nors kavinių valgiaraštis yra atviras visiems jų lankytojams, tačiau ne viena kavinė kategoriškai atsisakė „Vakarinei Palangai“ pristatyti populiariausius jų siūlomus patiekalus. Vis dėlto buvo maitinimo įstaigų, kurių darbuotojai nemanė, jog jų valgiaraštis – ypač slapta informacija.

Vienos J. Basanavičiaus g. kavinės-baro-picerijos padavėjas Tomas pasakojo, jog jau nebe pirmą sezoną populiariausi išlieka bulviniai patiekalai: cepelinai, bulviniai blynai, siūlomi net su penkių rūšių įdarais ar padažais. Jų kainos svyruoja nuo 12 iki 20 Lt, o cepelinai – 12 Lt. Populiarūs išlieka ir karbonadai, už kurių porciją tenka pakloti 20 Lt.

Karštos dienos neįsivaizduojamos be šaltibarščių. Jų kaina minimoje įstaigoje – 6 Lt. ,,Pastebėjome, jog mūsų kavinėje šalia tradicinių patiekalų vis populiaresnės tampa picos, kurias renkantis vaikams, jas priversti užsisakyti ir tėvai. Jų kainos šioje kavinėje – nuo 11 iki 20 Lt.

Laikraščio pašnekovo pastebėjimu, vis labiau populiarėjantis gėrimas – vynas.

Cepelinai – ir per karščius

Panašu, kad lietuviams atsisakyti cepelinų yra beveik neįmanomas dalykas. Kaip teigė kitos J. Basanavičiaus g kavinės padavėjas Arvydas, šį patiekalą atostogautojai renkasi ne tik šaltomis dienomis, cepelinai tampa iššūkiu jų skrandžiui netgi karštomis dienomis. Šioje įstaigoje jie kainuoja viso labo 8 Lt. Populiariausias gėrimas išlieka alus.

Kitoje kurorto kavinėje taip pat populiariausi bulviniai patiekalai, mėgstamiausi iš jų – bulviniai blynai, tačiau poilsiautojai juos renkasi su įvairiais priedais, kurių maitinimo įstaiga gali pasiūlyti netgi penkių rūšių. „Turime ir kiek egzotiškesnių nei lietuviams įprasta bulvinių blynų. Juos mūsų lankytojai gali pasirinkti net su lašiša“, - sakė kavinės administratorius-barmenas Dovydas.

Bulvinių blynų kainos čia svyruoja nuo 11 iki 15 Lt. Cepelinų paklausa šioje kavinėje taip pat nesiskiria nuo kitų kavinių, cepelinų porcija čia kainuoja 12 Lt.

Sriuba su krevetėmis

Kiek atokiau nuo jūros, beveik pačiame miesto centre, įsikūrusioje kavinėje dirbanti padavėja Ingrida atviravo, jog populiariausi čia parduodami patiekalai – firminiai kepsniai, kainuojantys 20 Lt ir išsiskiriantys savo dydžiu. „Cepelinai pas mus nėra dažnai užsakomas patiekalas. Džiaugiamės, jog mūsų klientų skonis labiau išlavintas ir jie vis dažniau renkasi sriubą su krevetėmis“, - sakė padavėja.

Jūratės gatvėje įsikūrusioje blyninėje populiarūs ne vien lietiniai. Bulvinių blynų tendencija išlieka ir čia. „Jų savo klientams galime pasiūlyti penkių rūšių“, - sakė padavėja Dovilė.

Kavinė įsikūrusi toliau nuo J. Basanavičiaus g., tad ir kainos čia žemesnės. Priklausomai nuo padažo ir įdaro, bulviniai blynai kainuoja 5-8 Lt.

Taip pat darbuotoja pridūrė, jog alus – čia populiariausias gėrimas. Jo kaina – apie 6 Lt.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"