Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISGYNYBAŠEIMA IR SVEIKATA
ŠVIETIMASŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIJA
ĮDOMYBĖS

Viena koja kape: įmantrūs batai iš mirusių gyvūnų

 
2013 02 15 11:00
gizfactory.com nuotraukos
gizfactory.com nuotraukos

Šiuolaikinė televizija ir žurnalai vis garsiau jaunimui šaukia apie tai, kad kiekvienas norintis bent šiek tiek išsiskirti iš pilkos minios turi atrasti savitą stilių. Kol madų vandenyne ieškome stiliaus perliukų, dizaineriai nesnaudžia ir stengiasi pasiūlyti kuo išradingesnes kolekcijas.

Štai dizainerė Iris Schieferstein pribloškė pasaulį pristačiusi batelių kolekciją iš gyvūnų. Tai nėra tik odos ar gyvūno imitacija. Kontraversiškiausiais laikomi bateliai, kurie papuošti balandžių iškamšomis bei aukštakulniai pagaminti iš išskobtų arklio kanopų.

45-erių metų Berlyne gyvenanti vokiečių dizainerė surenka skerdeną iš vietos mėsininkų, kai šie sunaudoja mėsą dešroms.

Surinktą skerdeną reikia apdoroti, todėl maždaug savaitę mėsos likučiai yra atskirinėjami nuo kaulų ir tik tada oda ir gyvūnų pėdos siunčiamos konservavimui.

  

  

„Batų kūrimas iš gyvūnų liekanų, kaip ir iškamšų kimšimas, yra šlykštus darbas“, – pasakojo I. Schieferstein. „Anksčiau rinkdavau mirusius gyvūnus iš gatvių, tačiau Vokietijoje draudžiama tai daryti. Taip vos neatsidūriau kalėjime. Todėl dabar turiu savo mėsininką iš kurio pasiimu viską, kas man yra reikalinga darbui.“ 

Kalbėdama apie savo įkvėpimo šaltinį, dizainerė sakė, kad ji labai mylinti žirgus: „man patinka, kaip jie vaikšto, jų elegancija. Taip pat man patinka batai. Aš pasistengiau sujungti šią idėją savo kūriamoje avalynėje“.

Įspūdinga avalynė rodoma daugelyje pasaulio parodų. Nepaisant aukštos kainos – vienos poros batelių kaina maždaug 4000 dolerių – jie nepasižymi dideliu patogumu. Dėvint ilgiau nei porą valandų avalynė pasidaro itin nemaloni.

  

  

  

  

  

DALINTIS:
 
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasGynybaKontaktai
ĮdomybėsIstorijaJurgos virtuvėKomentaraiReklaminiai priedai
KonkursaiKultūraLietuvaMokslas ir ITPrenumerata
PasaulisSportasŠeima ir sveikataŠvietimasKarjera
TrasaŽmonės
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"