TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Vilioja spalvotais riestainiais

2016 03 09 6:00
Kepėjai per penkias valandas spalvotų riestainių padaro vos 100. nyulocal.com nuotrauka

Niujorke esanti riestainių krautuvėlė garsėja ryškiaspalviais kepiniais. Iš pirmo žvilgsnio galima pamanyti, kad skanėstas – nevalgomas.

Krautuvėlės savininkas ir vyriausiasis kepėjas Scottas Rosillo pasakoja, kad norint pagaminti tokių riestainių reikia daug kantrybės. Be to, tai sudėtingas procesas. Kepėjai per penkias valandas spalvotų riestainių padaro vos 100, kai per tą patį laiką įprastų galima pagaminti apie 5 tūkstančius.

Tešlos gabalėliai dažomi ryškiais maisto dažais, iškočiojami ir sukraunami vienas ant kito, kad susidarytų sluoksniai. Tuomet šis spalvotas gabalas pjaustomas griežinėliais, formuojami apvalūs riestainiai ir šaunami į orkaitę. S. Rosillo neatskleidžia savo vaivorykštinių skanėstų recepto, tačiau jis užsimena, kad tikrai galima atpažinti mėlynių skonį. Vyras taip pat pažymi, kad į šiuos kepinius nededa kiaušinių ir pieno.

Krautuvėlėje galima rasti įvairių rūšių bandelių – net riestainio ir prancūziško ragelio hibridą. Smaližius, žinoma, pirmiausia atvilioja spalvingieji kepiniai. Pastaruoju metu šią vietą labai išreklamavo socialinių tinklų vartotojai, kurie dalijasi įspūdingais riestainiais. Ragavusieji tvirtina, kad jie labai skanūs ir primena pyragą.

Norint paragauti S. Rosillo spalvotųjų gardėsių nebūtina vykti į Niujorką. Už tam tikrą kainą jų galima atsisiųsti paštu. Tačiau šių riestainių paklausa tokia didžiulė, kad teks ilgokai laukti eilėje.

Ragavusieji tvirtina, kad jie labai skanūs ir primena pyragą. /scottedelman.com nuotrauka
businessinsider.com nuotrauka

odditycentral.com, LŽ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"