TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Vilniuje - šokolado kambarys

2012 10 24 9:19
Jaukus kambarys iš šokolado.

Spalio 25-ąją Vilniuje atidaromas pirmasis ilgalaikis šokolado kambarys, kuriame viskas pagaminta iš šokolado.

Nuolatinė unikalaus meno kūrinio ekspozicija užims 15 kvadratinių metrų. Šokolado kambaryje rusens židinys, degs žvakės, ilsėsis šuo, bus patiekta gurmaniškų patiekalų. Tiek smulkios interjero detalės, tiek kruopštaus kūrėjų darbo pareikalavę daiktai, tiek kambario sienos, baldai, sietynai, senovinis laikrodis, paveikslai, komoda yra pagaminti iš trijų rūšių - baltojo, juodojo ir pieninio - šokolado.

Įrengti tokį kambarį sugalvojo verslininkas Algimantas Jablonskas, o jo idėją tikrove pavertė šokolado skulptorė Elena Kliment.

Pasak "AJ šokolado" savininko A.Jablonsko, kūrinys, gimęs iš saldžiosios masės, gyvuoja tol, kol pagrindinė valgomoji medžiaga pabąla. Tuomet jį, kaip ir kitus meno darbus, reikia restauruoti.

"Kambarys turi kvapą! Juk viskas pagaminta iš tikro, be jokių priedų šokolado", - pabrėžė verslininkas.

Iš šokolado kurti įdomu, nes medžiaga valdoma ir skleidžia malonų aromatą, tačiau šiam gardėsiui svarbi temperatūra. Idealiausia, kai ji siekia 35-40 laipsnių, nes karštesnis šokoladas greitai tirpsta, praranda formą. Atvėsusi saldi masė kietėja ir iš jos tampa nebeįmanoma nieko suformuoti.

"AJ šokolado" savininkas, daugelio saldžių idėjų autorius sakė, kad panašus, tik kiek mažesnis ir paprastesnis šokolado kambarys jau buvo eksponuotas Karaliaučiuje bei Vilniuje. Tuomet saldžiuoju šedevru tebuvo galima grožėtis maždaug dvi savaites. "Pirmasis šokolado kambarys, pristatytas Vilniuje, buvo kuklus mūsų bandymas. Kiek patobulintą jį nuvežėme į kaimynų šalį. Na, o šįsyk vilniečiams pristatysime tikrą meno kūrinį", - sakė A.Jablonskas.

Lietuvoje šokoladas mene bene pirmą kartą buvo panaudotas 1995 metais, kai Eglė Rakauskaitė sukūrė "Šokoladinius nukryžiuotuosius".

17 val. pristatant šokolado kambarį Pilies gatvėje, Vilniuje esančioje šokoladinėje norima pademonstruoti ir atnaujintą vitriną. Taip pat svečiams bus patiektas naujausias "AJ šokolado" meistrų kūrinys - šokolado desertas su vaisiais. Užsisakiusieji skanėstą galės pasirinkti, su kuo jį valgyti - braškėmis, ananasais ar avietėmis.

"Pirmieji degustatoriai sakė, jog itin įdomus šokolado ir aštrokų ananasų derinys", - kalbėjo A.Jablonskas. Jis žada ir daugiau šokoladinių eksperimentų, nes ką tik į šokoladinę atkeliavo nauja itališka įranga.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"