Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Virtuvės šefas R. Bolgovas: „Didžkukulių įdaras gali būti ne tik mėsa ir varškė“

2014 08 04 12:22

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas didžkukulių sostinėje vadinamoje Karmėlavoje atidarant „Gurmė terasą“ nesitikėjo, jog jo pasiūlymas vieną mėgiamiausių lietuviškų patiekalų įdaryti ne tik mėsa ar vaške, bet ir stirniena, miško grybais, lašiša ir sraigėmis sulauks tiek daug diskusijų visuomenėje. 

„Žinynai byloja, jog didžkukulis yra gaminys iš bulvių, įdarytas mėsa, varške ar kitokiu įdaru. Būtent ties žodžiu „kitokiu“ mes ir susikoncentravome. Tie, kas ragavo naujųjų didžkukulių, sukurtų receptų bloguoju neminėjo“, - su šypsena sakė R. Bolgovas. Jis pridūrė, jog virtuvės naujoves konservatyvūs lietuviai sunkiai toleruoja.

Tačiau, anot pašnekovo, pirma reikėtų patiekalą paragauti, o tuomet spręsti apie jo skonį.

Nors Karmėlava garsėja daugiau nei pusę kilogramo sveriančiais didžkukuliais, nuo šiol Kauno rajone bus galima paragauti ir itin mažų, vieno kąsnio gardėsių. Tiesa, juos užsakyti reikės mažiausiai prieš parą. Mini didžkukuliai galės būti ir su neįprastais įdarais.

R. Bolgovas džiaugiasi, jog ruošdamasis „Gurmė terasos“ atidarymui prisiminė vaikystėje mėgtus, miške augančius kiškio kopūstus ir juos panaudojo gaminant burokų užtepėlę, salotas, kitus patiekalus.

„Man patinka eksperimentuoti. Rezultatas ne visada atitinka lūkesčius, bet pasimėgauti tokiais deriniais žmonėms net nesiūlau. Pirma išmėginu viską pats ir tik tuomet nešu svečiams ant stalo“, - sakė R. Bolgovas.

...

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"