Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATATRASA
ŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Visa tiesa apie uogų šaldymą ir džiovinimą

 
2012 06 18 1:12
fitnessandfreebies.com nuotr.

Atėjus uogų sezonui skubame ne tik prikimšti pilvus šviežiomis uogomis, bet ir pasiruošti žiemai. Taigi keli patarimai, kaip šaldyti ir džiovinti uogas.

Kaip šaldyti uogas?

Užšaldyti uogas - tai geriausias būdas išsaugoti jų turimus vitaminus ir patrauklią išvaizdą.

1. Perrinkite, palikite tik sveikas ir prinokusias uogas, nuskinkite kotelius.

2. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite.

3. Paskleiskite ant padėklo ir dėkite į šaldiklį (temperatūra neturi viršyti -18 laipsnių).

4. Po pusvalandžio sušalusias uogas ištraukite.

5. Suberkite į šaldymo indelius ar maišelius ir sudėkite atgal į šaldiklį.

Kaip džiovinti uogas?

Džiovintos uogos dažniausiai naudojamos su kitais patiekalais, taip pat yra vitaminų šaltinis.

1. Atrinkite tik gerai prinokusias, sveikas uogas nuskinkite lapelius, kotelius.

2. Paskleiskite plonu sluoksniu ant dujinės ar elektrinės orkaitės padėklo.

3. Džiovinkite iš pradžių 5-50 laipsnių temperatūroje, paskui - 60 laipsnių. Orkaitės dureles palikite praviras.

4. Gerai išdžiuvusios uogos būna tamsios spalvos, aromatingos, saldžiai rūgščios.

5. Džiovintas uogas laikykite sandariuose indeliuose, sausoje vietoje.

Siųskite ir jūs uogienės ar uogų patiekalo receptą ir dalyvaukite konkurse. Liepos 15 d. paskelbsime devynis laiminguosius, kurie laimės „Kotanyi“ prieskonių komplektus.

Receptus su išsamiu aprašymu, nurodant ingredientų sąrašą bei gamybos procesą, ir nuotraukomis siųskite el.paštu zaidimai@lzinios.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės bei miesto, iš kurio esate.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"