TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Viskas apie dešrą

2011 02 11 0:00
Vokiečiai su malonumu kerta dešreles - tai jų mėgstamiausias patiekalas.
AFP/Scanpix nuotrauka

Mėsininkas nusprendė su platesne auditorija pasidalyti savo aistra dešroms. Jo įkurtame muziejuje bus pateikta kelių šimtų metų dešros istorija.

Dėl dešrelių galvą pametęs mėsininkas Norbertas Wittmanas iš Vokietijos Niumarkto miesto nusprendė atidaryti muziejų, skirtą garsiajam Bavarijos patiekalui - dešrai. Didžioji ekspozicijos dalis bus skirta vadinamosios baltosios dešros (weisswurst) 400 metų istorijai. Tai ypatinga vokiška dešra iš veršienos ir kiaulės lašinukų. Parodoje bus pristatyta kulinarinė baltosios dešros biografija, pasakojama apie daugybę kitų šios rūšies mėsos gaminių, taip pat pateikiama ir visa įrangos, skirtos dešroms gaminti, evoliucija.

Pernai vasarą N.Wittmanas įsteigė Noimarkte dešrų akademiją, kurioje studentai gilinasi į šio maisto produkto paruošimo technologijas, susipažįsta su įvairiausių padažų receptais ir sužino įdomių bei naudingų dalykų apie mėsą ir dešras.

Berlyne jau kelerius metus veikia ne mažiau įdomus muziejus, skirtas kitam populiariam mėsos valgiui - keptai kiaulienos dešrelei su kario padažu. Šis patiekalas vadinamas currywurst. Norint aplankyti muziejų reikia pakloti nuo 7 iki 11 eurų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"