Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Viskas apie dešrą

2011 02 11 0:00
Vokiečiai su malonumu kerta dešreles - tai jų mėgstamiausias patiekalas.
AFP/Scanpix nuotrauka

Mėsininkas nusprendė su platesne auditorija pasidalyti savo aistra dešroms. Jo įkurtame muziejuje bus pateikta kelių šimtų metų dešros istorija.

Dėl dešrelių galvą pametęs mėsininkas Norbertas Wittmanas iš Vokietijos Niumarkto miesto nusprendė atidaryti muziejų, skirtą garsiajam Bavarijos patiekalui - dešrai. Didžioji ekspozicijos dalis bus skirta vadinamosios baltosios dešros (weisswurst) 400 metų istorijai. Tai ypatinga vokiška dešra iš veršienos ir kiaulės lašinukų. Parodoje bus pristatyta kulinarinė baltosios dešros biografija, pasakojama apie daugybę kitų šios rūšies mėsos gaminių, taip pat pateikiama ir visa įrangos, skirtos dešroms gaminti, evoliucija.

Pernai vasarą N.Wittmanas įsteigė Noimarkte dešrų akademiją, kurioje studentai gilinasi į šio maisto produkto paruošimo technologijas, susipažįsta su įvairiausių padažų receptais ir sužino įdomių bei naudingų dalykų apie mėsą ir dešras.

Berlyne jau kelerius metus veikia ne mažiau įdomus muziejus, skirtas kitam populiariam mėsos valgiui - keptai kiaulienos dešrelei su kario padažu. Šis patiekalas vadinamas currywurst. Norint aplankyti muziejų reikia pakloti nuo 7 iki 11 eurų.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"