TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Vištienos pyragas

2013 11 13 12:53
beatulia.blogspot.com nuotrauka

Ach ta tamsa non-stop. Diena prabėga darbe, kai neturi laiko išbėgti laukan ir pagauti nors šiek tiek dienos šviesos, važiuoji namo ir... tamsu! Norisi sotaus, jaukaus maisto ir daug daug miego

Aš manau, kad esu priklausoma nuo saulės ir daug daug šviesos. Kai taip niūru, aš nesidžiuginu. O dar per radiją kala kasdien: lapkritis - optimizmo mėnuo, bla bla bla! Kokio velnio??? Pasidariau Learned Optimism Test - dar labiau nuotaika nukrito - rezultatai nedžiugina. Džiugina tik skaniai pavalgyti! O skaniai nufotkinti tokioje tamsoje nesugebu, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Paurzgiau pilna burna, gerai kad neapsibarsčiau, haha!

Vištienos pyragas

(8-10 porcijų)

Tešla:

200 g miltų

100 g sviesto

50 g tarkuoto sūrio "Džiugas"

3-4 šaukštai šalto vandens

Keli žiupsniai druskos

Žiupsnis tarkuoto muskato riešuto

Įdaras:

400 g vištienos, supjaustyti nedideliais kubeliais (~1 cm dydžio)

Pusė šaukštelio kario miltelių

10-12 pievagrybių, supjaustyti plonais griežinėliais

0,5 stiklinės grietinėlės

Sviestas kepimui

1 stiklinė virtų ryžių

Druska, pipirai

Bešamelio padažui:

30 g sviesto

1 šaukštas miltų

1-1,5 stiklinės pieno

Druska, pipirai

Sauja tarkuoto Džiugo užkepimui

***

Gaminame tešlą:

Miltus su sviestu, druska, pipirais ir muskato riešutu sutriname iki trupinių, suberiame sūrį, supilame vandenį ir užminkome tešlą. Ją atidedame, uždengę, kad neišdžiūtų.

Gaminame įdarą:

Įkaitiname sviestą keptuvėje, suberiame pievagrybius. Bet nesugrūskime jų, jie turi gražiai vienas šalia kito gulėti - kitaip jie neapskrus, o paleis sultis ir ims troškintis, o ne kepti.

[Kaip rašė Julia Child knygoje Mastering the Art of French Cooking: "Successfully sauteed mushrooms are lightly browned and exude none of their juice while they are being cooked; to achieve this the mushrooms must be dry, the butter very hot, and the mushrooms must not be crowded in the pan. If you saute too many at once they steam rather than fry; their juices escape and they do not brown. So if you are preparing a large amount, or if your heat source is feeble, saute the mushrooms in several batches."]

Apskrudus grybams, supilame grietinėlę, ir truputėlį juos patroškiname, pasūdome. Sudedame grybus į ryžius. Tada įkaitiname dar šiek tiek sviesto ir apkepame vištienos gabalėlius, pabarstome kariu, įberiame druskos ir pipirų. Sudedame vištieną į grybų ir ryžių mišinį.

Išverdame bešamelio padažą: ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir išmaišome, tada supilame pieną, išmaišome ir kaitiname, kol sutirštės. Padažą supilame ant vištienos ir viską gerai išmaišome.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tešlą iškočiojame ir sudedame į kepimo formą taip, kad ne tik dugnas būtų užklotas, bet ir krašteliai. Tešlą kepame 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada sudedame įdarą, užberiame sūrį ir kepame dar apie 25-30 min.

Valgome karštą!

Žiauriai skanu!

Braškės su pipirais

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"