Paieška
LIETUVAGIMTASIS KRAŠTASISTORIJAEKONOMIKAKOMENTARAIPASAULISŠEIMA IR SVEIKATA
TRASAŽMONĖSKULTŪRASPORTASGAMTA IR AUGINTINIAIĮDOMYBĖSMOKSLAS IR ITMULTIMEDIA
ĮDOMYBĖS

Vištienos sriuba

2013 04 18 0:00
Autorės nuotr.

Reikės: vištiena (200-300 g), juodųjų pipirų žirneliai (keletas), lauro lapai (keletas), druska (pagal skonį), skaldyti džiovinti žirniai (200 g), rūkyta šoninė (100 g), morkos (4 vnt.), bulvės (2 vnt.), sviestas (šaukštas), kapoti krapai (ryšelis).

Vandeniu užpilti vištieną (tinka bet kokios dalys), berti kelis juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapelius, druskytės ir virti ant silpnos ugnies kol mėsytė pradės skirtis nuo kaulo. Mėsytę išgriebti, o sultinį perpilti per sietelį. Skaldytus džiovintus žirnelius nuplauti, suberti į sultinį (jei dar reikia, užpilti daugiau vandens) ir virti apie val., kol žirniai sumikštės. Morkas nuskusti ir susmulkinti smulkiais kubeliais arba sutarkuoti. Apkepinti svieste. Bulves supjaustyti taip pat mažais kubeliais. Rūkytą šoninę supjaustyti juostelėmis ir apkepinti su trupučiu aliejaus. Morkas, bulves ir šoninę berti į puodą, kai suminkštės žirniai ir dar pavirti, kol suminkštės morkos ir bulvės. Berti nuo vištienos kaulų nuimtą ir susmulkintą mėsytę, kapotus krapus ir dar šiek tiek pavirti. Tiekti su šaukštu grietinės.

Skanaus!

Jurgita Macienė, Šiauliai

Pasidalinkite savo mėgstamiausių patiekalų receptais. Receptus su nuotraukomis siųskite el.p. zaidimai@lzinios.lt. Visus publikuosime rubrikoje Skanaus!

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ĮDOMYBĖS
Rubrikos: Informacija:
EkonomikaGamta ir augintiniaiGimtasis kraštasĮdomybėsKontaktai
IstorijaJurgos virtuvėKomentaraiKonkursaiReklaminiai priedai
KultūraLietuvaMokslas ir ITPasaulisPrenumerata
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2017 UAB "Lietuvos žinios"