TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
PRIE KAVOS

Žmonės valgo akimis

2015 05 08 15:53

Gegužės 7d. Baltijos šalių virtuvės šefai sujungė savo idėjas unikaliame projekte – Maistas kaip menas ir malonumas akims. Vieni geriausių Lietuvos, Latvijos ir Estijos virtuvės šefų pristatė meniu, kurio patiekalų vaizdas tiek pat svarbus kaip ir jų skonis. 

Renginio metu dalyviai stebėjo „Samsung“ SUHD televizoriaus ekrane atkuriamų spalvų bei ryškaus ir kontrastingo vaizdo derinį, atskleidžiantį kiekvienos šalies maisto išskirtinumą.

Renginio metu Lietuvą atstovaujantis garsaus restorano „1 dublis“ virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas aptarė maisto gaminimo proceso reikšmę: „Pastaruoju metu, maistas mūsų šalyje stipriai sureikšminamas, tai skatina mus parodyti gaminimo grožį, ne tik demonstruojant galutinį rezultatą. Renkantis ingredientus, svarbus ne tik jų skonis, bet ir spalva bei vaizdo kontrastas. Norėtume, kad patiekalas būtų įsimenamas dėl skonio, kvapo, tekstūros ir dizaino derinio.“ Pasak virtuvės šefo, šiuo projektu siekiama parodyti, kad maistas turi traukti ne tik savo skoniu, bet ir vaizdu.

Virtuvės šefo nuomone, Baltijos šalių pavasario meniu būdingos ryškios spalvos. „Prieš kelis metus mums nerūpėjo kaip paruoštas maistas atrodo nuotraukoje, tačiau šiuo metu nebestebina, kai žmonės pageidauja pamatyti patiekalo vaizdą prieš pradedant juo mėgautis. Nuotrauka gali akimirksniu patekti į internetą, ant žurnalo viršelio ar į televizijos laidą. Šiandien svečiams pagaminau salotas su upiniu unguriu, daug žolelių ir lengvai salstelėjusiu morkų kremu, bei salotomis suvilgytomis rapsų aliejaus ir šermukšnių acto užpilu. Tai, ko svečiai nori, yra unikalumas, sezoniškumas, vietiniai produktai, balansas ir akį traukiančios spalvos - aš į tai ir taikau“, - teigė D. Praspaliauskas.

„Patiekalų pateikimas – vienas pagrindinių komponentų, keliančių apetitą. Virtuvės šefų pagamintų patiekalų vaizdus pristatėme pasitelkdami naujojo „Samsung“ SUHD televizoriaus su unikalia nano kristalų technologija privalumus – išskirtinę spalvų paletę, vaizdo kontrastą, ryškias detales, itin sodrią juodą spalvą. Malonus akiai vaizdas, ryškios spalvos stimuliuoja mūsų vaizduotę ir sužadina norą išbandyti skoningai atrodantį patiekalą”, – sakė buitinės elektronikos padalinio Lietuvoje vadovas Miroslavas Ramanavičius.

Renginyje lankytojai galėjo pirmą kartą stebėti vienų geriausiųjų Lietuvos, Latvijos ir Estijos virtuvės šefų kasdienį gyvenimą ir pamatyti maisto gaminimo užkulisius. Renginio metu virtuvės ekspertai dalijosi įspūdžiais ir patarimais apie savo šalies virtuvę. „Samsung“ SUHD didelio kontrasto dėka atskleidė maisto produktų spalvingumą bei formą, taip pat ir patiekalų pateikimo ypatybes.

Renginyje dalyvavo virtuvės šefai Deivydas Praspaliauskas (Lietuva, „1 dublis“), Ēriks Dreibants (Latvija, „Tam labam būs augt“) ir Rene Uusmees (Estija, „MEKK“, „Kondrad“). Patraukliausias patiekalų ir technologijų detales atskleidė garsi kulinarinių knygų autorė, žurnalo apie maistą redaktorė Signe Meirane. Renginyje taip pat apsilankė daug įžymybių iš Baltijos šalių.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
PRIE KAVOS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"