TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
ŠEIMA IR SVEIKATA

Avižos – grožio ir sveikatos receptas

2013 02 05 10:56
tweensass.blogspot.com nuotrauka

Šiandien vis daugiau specialistų savo išvaizda ir sveikata besirūpinančioms moterims rekomenduoja avižas. Avižų nauda iš tiesų nenuginčijama.Pirmas žingsnis tikslo link – tai tinkama mityba, todėl avižų mūsų organizmui reikia tam, kad sustiprintų nervinę sistemą, širdį, plaučius, kraują bei pagerintų maistinių medžiagų apykaitą.

Lotynų kalba pavadinimas „avižos“ reiškia „būk sveikas“. Ir ne veltui – jos turi organizmą stiprinančių, tonizuojančių, diuretinių savybių. Be to, jose gausu naudingų maistinių medžiagų, vitaminų, todėl avižos pelnytai tituluojamos vienu naudingiausių maisto produktų.

Stiprinti savo organizmą geriausia natūraliais grūdiniais produktais. Avižos – kaip tik tai, ko reikia. Jose yra bioaktyvių elementų, veikiančių tulžies pūslės veiklą ir stiprinančių raumenis. Avižose rasta fermentų, padedančių žarnyne skaidyti riebalus.

Daugelis žino, kad virškinimui svarbi ląsteliena, kuri būna dviejų rūšių – tirpi ir netirpi. Avižose jų abiejų yra. Sveikatai palaikyti specialistai pataria ląstelienos vartoti kuo daugiau. Ypač ji reikalinga kenčiantiems nuo diabeto, nes mažina kraujyje cukraus kiekį.

Ląsteliena priimta vadinti augalinį maistą, kurį organizmas sunkiai įsisavina ir nesuvirškina. Be avižų ląstelienos šaltinis yra kitos grūdinės kultūros, lęšiai, pupelės, riešutai, sėklos, šviežios daržovės ir vaisiai. Ląstelienos naudos paslaptis ta, jog ji sumažina maisto buvimo žarnyne laiką. Kuo ilgiau maistas būna organizme, tuo ilgiau jis yra. Ląsteliena pagreitina maisto judėjimo procesą, o taip pat padeda iš organizmo šalinti toksinus ir šlakus.

Ląstelienos pagalba galima efektyviai numesti svorį, teigia dietologai. Kosmetologai priduria, jog brangius kremus pakeisti galima iš avižų pasigamintomis kaukėmis. Jos padeda tonizuoti šerpetojančią, šiukščią, sausėjančią odą. Tokia kaukė padės nuvalyti negyvas ląsteles, suminkštins odą. Avižas taip pat galima naudoti, norint nuvalyti odą. Avižų ekstraktas ramina odą, maitina jos ląsteles, normalizuoja medžiagų apykaitą jose.

Ne veltui, anglai įpratę kas rytą valgyti avižų košę. Turbūt tai jos nuopelnas, kad jų veido oda skaisti, nelinkusi raukšlėtis.

Be to, avižose yra kalcio, todėl jos naudingos dantims ir kaulams. Jose yra inzolito, mažinančio cholesterino kiekį. Avižos – grūdinė kultūra, todėl turi angliavandenių – pagrindinis kasdienės energijos šaltinis.

Avižos rekomenduojamos gastrito ir kitų virškinamojo trakto ligų profilaktikai ir gydymui.

Avižų glikeminis indeksas žemas, todėl avižas galima valgyti diabetikams, taip mažinant cukraus kiekį kraujyje.

Avižos – natūralus kovos su stresu ir depresija būdas, jose yra vitamino B, kuris teigiamai veikia nervinę sistemą. Tinka ir širdies kraujagyslių ligų profilaktikai.

Avižos padeda palaikyti figūrą ir kontroliuoti apetitą. Jos turi gydomųjų savybių, mažina skrandžio vėžio riziką, kovoja su kancerogenais, sutvarko endokrininės sistemos darbą.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ŠEIMA IR SVEIKATA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"