TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
ŠEIMA IR SVEIKATA

Kodėl moterys turėtų valgyti riešutus

2013 05 08 10:19

Daugybę metų stengiamasi įminti moterų grožio bei geros savijautos paslaptis – ši tema tampa ypač aktuali prasidėjus šiltajam metų sezonui, kai daugelis dailiosios lyties atstovių susirūpina savo išvaizda.

Pasak sveikos mitybos specialistės, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovės Vaidos Kurpienės, norinčioms lieknėti ar palaikyti esamą svorį, verta valgyti riešutų. „Riešutai padeda numalšinti alkio jausmą tarp pagrindinių dienos valgių ar ilgiau keliaujant, tačiau ir riešutus reikia mokėti valgyti – vienu kartu sukramsnoti nedidelę, apie 30 g saujelę. Jei norisi daugiau sotumo, galima užgerti šilta arbata“, – pataria specialistė.

Taigi, kodėl kiekvienai moteriai, greta kosmetinės, privalu rankinėje nešiotis ir riešutų maišelį:

1. Riešutuose esančios nesočiosios riebalų rūgštys padeda išvengti neigiamų dietos padarinių: išblyškusios odos, lūžinėjančių nagų, skilinėjančių plaukų galiukų ar bumerango principu pradėjusio augti svorio.

2. Tiek lieknai figūrai, tiek gerai nuotaikai įtaką daro tinkamas hormonų balansas, kurį palaikyti padeda riešutuose ir sėklose esančios nesočiosios riebalų rūgštys.

3. Nesočiosios riebalų rūgštys palengvina ir priešmenstruacinį sindromą (PMS) – valgant riešutus ir laikantis sveikos mitybos principų, PMS gali net ir visiškai išnykti.

4. Riešutai padeda palaikyti aktyvią smegenų veiklą, tad juos turėtų vartoti visos protinį darbą dirbančios moterys, taip pat ir tos, kurios kovoja su lėtiniu nuovargiu.

5. Riešutai bei juose esantys nesotieji riebalai mažina riziką susirgti įvairiomis ligomis: vėžiu, Alzhaimeriu, artritu, egzema, depresija, širdies ir kraujagyslių ligomis, didina atsparumą įvairioms infekcijoms.

6. Riešutuose esantis betakarotinas ir vitaminas E stabdo senėjimo procesus, senatvinių dėmių atsiradimą bei apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos.

7. Užkandžiavimas riešutais, kuriuose gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių ir vitamino B6, padeda subalansuoti tinkamą cholesterolio kiekį kraujyje.

„Šiandien moterys vis daugiau dėmesio kreipia ne tik į produkto sudėtį, bet ir į subalansuotą mitybą. Tai patvirtina ir augantys riešutų pardavimai – moterys vis dažniau perka jų mažesnėmis pakuotėmis ir užkandžiauja riešutais vietoj šokolado ar pyragėlio“, – pastebi didžiausios Lietuvoje riešutus importuotojančios bendrovės „Arimex“ vadovas Arnas Jurskis.

"Ad Verum" informacija

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ŠEIMA IR SVEIKATA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"