TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
ŠEIMA IR SVEIKATA

Maistas ir ilgas gyvenimas

2009 07 21 0:00
Šviežios uogos - vienas vertingiausių produktų.
Nuotrauka: ©"Lietuvos žinios"

Žurnalas "Forbes" sudarė naudingiausio žmogaus sveikatai maisto sąrašą, kuriam neturi įtakos šalies geografinė padėtis, kulinarinės tradicijos ar gydomosios dietos.

Kaip toks maistas įvardytos uogos, riešutai, ankštinių augalų produktai, įeinantys į visų ilgaamžių meniu. Granatų sultys, padedančios mažinti kraujospūdį ir kovoti su vėžinėmis ląstelėmis, net pavadintos gamtinės kilmės viagra.

"Forbes" neigia atsargų kai kurių populiarių dietų sudarytojų požiūrį į mėsą. Žurnalas rašo, kad natūrali galvijų, išaugintų ganyklose, mėsa yra vienas sveikiausių ir būtiniausių žmogui produktų. Gyvybiškai svarbių žmogaus organizmui mitybos komponentų teikėjai taip pat yra šviežias pienas ir kiaušiniai, vandenyne sugauta, bet ne fermerių išauginta lašiša.

"Forbes" primena, kad nėra "blogų" daržovių, ypač pabrėždamas maistinę kopūstų vertę - ar tai būtų įprasti baltagūžiai, Briuselio kopūstai ar brokoliai. Įrodytas ir gydomasis obuolių poveikis.

Svogūnas ar česnakas be išlygų rekomenduotini tiems, kurie rūpinasi savo ilgaamžiškumu. Tarp gėrimų pirmauja sveikatos eliksyras - žalioji arbata.

Išvardytus produktus reikia vartoti žalius arba minimaliai apdorotus, taip išsaugant jų gydomąsias savybes.

Parengė Rūta RUDAKYTĖ

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ŠEIMA IR SVEIKATA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"