TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
ŠEIMA IR SVEIKATA

Sulčių gaiva

2013 05 23 9:03

VASARA! Vaikams tai - didžiausių linksmybių metas, žmonėms, turintiems sodus ir daržus, - pats darbymetis. Be linksmybių ir darbų, vasara taip pat yra palankiausias sezonas vitaminų ir maisto medžiagų "saugykloms" mūsų organizme pildyti.

Uogos, vaisiai, daržovės ir žalialapiai augalai - natūralus ir labai galingas visų mums būtinų maisto medžiagų šaltinis. Šiltuoju metų sezonu net ir miesto gyventojams lengvai prieinamos gamtos dovanos: nuo paprasčiausių piktžolių (dilgėlės - natūralus geležies šaltinis) iki uogų, vaisių ir daržovių, kurių mūsų gamta dosni.

Kiekvienai mamai svarbi vaikų sveikata. Namuose atsiradus ligoniukui, visos šeimos gyvenimo ritmas sutrinka. Tuomet stengiamasi kuo skubiau padėti savo mažyliui, tačiau maitinti jį didelėmis vaistų dozėmis irgi nesinori.

Nuo seno gerai žinoma, kad vaisių, uogų, daržovių ir žalialapių augalų sultys - ne tik vertingas maisto produktas, bet ir gydomoji priemonė. Jų sudėtyje yra biologiškai aktyvių junginių, kurie svarbūs mūsų gerai sveikatai palaikyti, o kartais ir susigrąžinti. Nustatyta, kad sultyse yra beveik visų pagrindinių junginių, reikalingų žmogaus organizmui. Svarbiausi jų: vitaminai, fermentai, mineralinės medžiagos, mikroelementai, pektinai, organinės rūgštys bei cukrūs.

Žmogaus organizmas lengvai įsisavina sultis. Jos gaivina, mažiesiems gali atstoti desertą ir pakeisti pabodusius, dažnai sunkiai virškinamus užkandžius (tokius kaip sumuštiniai ir pan.).

Siekis išsaugoti tai, ką sukūrė gamta

Pastaruosius 40 metų Pietų Korėjos bendrovė "Hurom" atliko mokslinius tyrimus tobulindama sulčiaspaudes, išsaugančias natūralų sulčių skonį bei maisto medžiagas. Tokios sultys padeda žmonėms būti sveikiems ir laimingiems. "Hurom" istorija prasidėjo 1974 metais ir netrukus bendrovė tapo lydere sulčiaspaudžių gamybos pramonėje.

Taikant "Hurom" patentuotą lėtojo spaudimo technologiją vaisiai arba daržovės iš lėto spaudžiami jų nesmulkinant, kad būtų išsaugotas natūralus skonis ir maisto medžiagos. Nuo kitų mikserių ir sulčiaspaudžių ši sistema skiriasi tuo, kad dėl lėtai besisukančio sraigto, pagaminto iš ULTEM medžiagos (patentuota nereaguojanti su rūgštimis ir šarmais medžiaga), spaudžiamos mišinio sudedamosios dalys neįkaista dėl trinties ir nėra pažeidžiamos. Be to, taip pat išspaudžiamos vaisių ir daržovių sėklos bei odelės, kad būtų išgautas pirmapradis gamtos teikiamas skonis ir maisto medžiagos.

Geriausias būdas paragauti gamtos

Žmogaus organizmas sultis įsisavina keturis kartus geriau nei pačius vaisius ar daržoves. Namie spaustose sultyse nėra tokių priedų kaip dirbtiniai saldikliai, nenatūralūs pigmentai ir natrio benzoatas. Ruošiant sultis "Hurom" lėtaeige sulčiaspaude išsaugomos keturios svarbiausios maisto medžiagos, kurių trūkumas didina įvairių ligų, įskaitant vėžį, riziką. Be to, tokios sultys suteikia daugiau jėgų ir energijos. Pastangos išsaugoti visą gamtos teikiamą naudą nenuėjo veltui, nes "Hurom" sulčiaspaudės tapo vienas nepakeičiamų virtuvės pagalbininkų visiems, norintiems aprūpinti energija savo šeimos narius.

"Hurom" sultyse gausu maisto medžiagų. Tarp jų ir keturių svarbiausių energiją teikiančių elementų: vitaminų, mineralų, fitocheminių medžiagų ir fermentų.

Gyvybinės energijos teikiantys vitaminai dalyvauja metabolizmo procese ir stimuliuoja žmogaus fizines funkcijas. Vitaminų trūkumas lemia įvairius negalavimus - augimo sutrikimus, organizmo išsekimą, skorbutą, vištakumą. Ištvermę didinantys mineralai skatina energijos apykaitą. Fitocheminės medžiagos, turinčios antioksiduojamąjį poveikį, užkerta kelią vėžiui, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, malšina uždegimą. Šių medžiagų trūkumas lemia energijos sumažėjimą, silpnėja imunitetas, pagreitėja ląstelių senėjimas. Fermentai, esantys vaisių ir daržovių sultyse, reikalingi įtampai, nuovargiui, skausmui ir uždegimui įveikti. Tai - gyvybinė energija, skatinanti sveikimą.

Fitoterapijos centro vadovas prof. Juozas Vasiliauskas pažymi, kad sultys iš žalialapių augalų taip pat yra labai naudingos: "Sultys yra kaip tik tai, ko mūsų organizmui dažniausiai trūksta ir reikia. Įvairūs vaisiai (obuoliai, vynuogės, kriaušės, granatai, apelsinai, braškės), daržovės (morkos, burokėliai, petražolės, pomidorai, moliūgai, kviečių želmenys) ir net žolės (dilgėlės, garšvos, kiaulpienės, rūgštynės) turi labai daug vertingų medžiagų, kurios detoksikuoja organizmą."

"Moderni lėtaeigė šalto spaudimo sulčiaspaudė "Hurom" spaudžia itin kokybiškas sultis ne tik iš įvairių vaisių ar daržovių, bet ir iš kitų augalų. Kadangi spaudžiami produktai nekontaktuoja su metalu, išvengiama oksidacijos. Sultys išspaudžiamos vientisos, puikaus, natūralaus skonio, kokį joms suteikė pati gamta. Galima sakyti, kad lėtaeige sulčiaspaude "Hurom" tinkamai išspaustos sultys - tai koncentruota gamta ir energija, kuri užtikrina mums gyvenimo kokybę ir džiaugsmą. Itin sulčių energija reikalinga vaikams ir jau pagyvenusiems žmonėms, taip pat tiems, kurie sportuoja, intensyviai ir daug dirba, be to, darbe patiria stresą", - sako medicinos mokslų daktaras J.Vasiliauskas.

Kas geriau: spausti sultis ar kramtyti?

Kodėl iš vaisių ir daržovių sulčių, spaustų "Hurom" lėtaeige sulčiaspaude, gauname daugiau naudos, nei valgydami tuos pačius produktus? Iš kramtyto maisto mūsų organizmas geba pasiimti tik 17 proc. maisto medžiagų, taip pat jo virškinimas trunka 3-5 valandas. Gerdami šviežias sultis pasiimame jau 68 proc. mums naudingų medžiagų, o jų virškinimas tetrunka 10-15 minučių. Pašalinus netirpias maistines skaidulas mineralai bei vitaminai įsisavinami greičiau ir geriau nei vartojant sveikus vaisius bei daržoves. "Hurom" suteiks mums maisto medžiagas iš sėklų ir odelių, kurios paprastai išmetamos spaudžiant sultis kitu būdu.

Sveikos gyvensenos propaguotojas, sulčių terapijos specialistas Eligijus Valskis, atradęs "Hurom" sulčiaspaudę, teigia, kad "vartodami sultis, gautas iš šviežių vaisių ir daržovių, mes aprūpiname savo organizmo ląsteles ir audinius tokiais elementais ir maistingaisiais fermentais, kuriuos organizmas lengviausiai suvirškina ir įsisavina. Daržovėse ir vaisiuose esantys nitratai, pesticidai ir visos kitos nuodingos medžiagos daugiausia lieka stambiojoje ląstelienoje, o visi fermentai ir mikroelementai - sultyse. Be to, dėl didelio kiekio gyvybinės energijos, deguonies ir bioflavonoidų (jie neutralizuoja tokias nuodingąsias medžiagas kaip kadmis, nikotinas, gyvsidabris ir kt. ir taip stiprina bei jaunina ląsteles) šviežios sultys iš organizmo greičiau pašalina toksinus, chemines medžiagas, taip pat šios mažiau ir kaupiasi."

Tad tinkamai išspaustos sultys (su reikiamu kiekiu skaidulinių medžiagų, spaudimo metu nepažeistos oksidacijos ir nepraradusios maisto medžiagų) suteikia daugiau naudos nei tiesiog sukramtyti vaisiai ir daržovės.

"Hurom" yra ilgametė sveikos gyvensenos lyderė, siekianti ambicingų tikslų ir tobulinanti technologijas, skirtas žmonių sveikatai ir savijautai gerinti. "Hurom" vykdo savo veiklą dermėje su gamta, nesivaiko trumpalaikio pelno ar savanaudiškumo. Jos kuriamos technologijos tęsia žmogaus ir gamtos vienovės tradiciją.

Kad vasara būtų spalvinga ir kupina tikro skonio - "Hurom"!

Vaikis.eu
DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ŠEIMA IR SVEIKATA
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"