TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
ŽMONĖS

B. Cooperis: „Vyras su prijuoste – seksualu“

2015 11 16 6:00
Bradley Cooperis Užsienio spaudos nuotrauka

Aktorius Bradley Cooperis naujame filme „Virėjas Adamas Džonsas“ suvaidino Michelin žvaigždutėmis apdovanotą virtuvės šefą, kuris atidarė savo restoraną Londone. Amerikiečiui šis vaidmuo tapo svajonės išsipildymu – vaikystėje Bradley svajojo būti virėju.

B. Cooperis išgarsėjo vaidmenimis filmuose „Bernvakaris Las Vegase“ ir „Mano vaikinas – psichas“. Aktorius keturis kartus buvo nominuotas „Oskarui“, jo darbotvarkė suplanuota dviems metams į priekį, karjera Holivude kyla kaip ant mielių. Tačiau būtent dabar, Bradley teigimu, jis suvaidino savo svajonių vaidmenį filme „Virėjas Adamas Džonsas“. „Filmo prodiuseris iš karto nusprendė šį vaidmenį skirti man, – prisipažino aktorius. – Aš moku gaminti, mėgstu pavalgyti ir jau būdamas aštuonerių svajojau būti virėju. Šis vaidmuo kaip tik man.“

– Bradley, paprastai berniukai svajoja būti kosmonautais arba gaisrininkais. O jūs norėjote tapti virėju. Kodėl?

– Kalta mano močiutė: vaikystėje mane stebino tai, kokią valdžią ji turi virtuvėje. Mūsų šeimoje buvo maisto kultas. Mama žiūrėdavo kulinarines pokalbių laidas, aš kartu su ja. O dar mes visa šeima eidavome į mano gimtosios Filadelfijos valstijos restoranus: virėjai ten visada vilkėjo baltas krakmolytas uniformas, man jie atrodė baisiai kieti. Taip kad pirmiausiai norėjau būti virėju. Paskui – nindzia, o jau vėliau – aktoriumi (juokiasi).

– Dabar, kai filmuodamasis išbandėte visus šios profesijos pliusus ir minusus, tebesvajojate būti virėju?

– Tiesą sakant nebesu tuo tikras. Nors aš, beje, nuo vaikystės užsidirbdavau pinigų kulinarijos srityje: nuo penkiolikos metų dirbau valytoju graikų restorane, o aštuoniolikos – virėjo padėjėju, pačiu menkiausiu žmogumi virtuvės hierarchijoje. Buvo sunku, bet daug ko išmokau. Pavyzdžiui kaip nesugniužti, kai ant tavęs rėkia vyriausias virėjas (šypsosi). Buvau jaunas, norėjosi būti naudingu ir į daug ką nekreipiau dėmesio. Bet dabar... Dievas žino, ar galėčiau ištverti visas tas virtuvės intrigas. Taip kad verčiau liksiu aktoriumi.

– Matyt labai ruoštis vaidmeniui nereikėjo, turint tokią patirtį?

– Kodėl gi. Skaičiau virėjų biografijas, bendravau su garsiausiais virtuvės šefais. Buvau susitikęs su britų kulinarijos žvaigžde Gordonu Ramsay, kuris veda televizijos kulinarinę laidą „Pragaro virtuvė“. Stebėjau kaip jis gamina, paskui mudu kartu valgėm, o aš jo visko klausinėjau. Vienas džiaugsmas, o ne pasiruošimas vaidmeniui (juokiasi).

– Filmas „Virėjas Adamas Džonsonas“ buvo kuriamas Londone. Per filmavimą išragavote visus britų virtuvės patiekalus?

– Londone praleidau visą praėjusią vasarą: vaidinau Brodvėjuje rodomame spektaklyje „Žmogus-dramblys“. Per tą laiką kokių tik vietos restoranų neaplankiau! Kažkuria prasme aš net džiaugiuosi, kad šios mano britiškos atostogos baigėsi: iki soties atsivalgiau „Fish and Chips“ (keptos žuvies su skrudintomis bulvėmis). Jeigu būčiau ilgiau ten likęs, rizikuočiau labai sustorėti.

– Jūsų personažas filme dažnai labai susinervina. Kodėl, jūsų manymu, virtuvėje dažnai tvyro įtempta atmosfera?

– Atmosfera visada priklauso nuo vyriausiojo virėjo. Kai kurie virėjai savo nesėkmes pernelyg sureikšmina. Jiems virėjo darbas – ne tik profesija, jie virtuvei paskiria visą savo gyvenimą, jiems tai atskira kultūra, panašėjanti į samurajų garbės kodeksą. Yra legenda apie karaliaus Liudviko XIV dvaro virėją Fransua Vatellį: vargšas turėjo pagaminti pietus dviems šimtams žmonių, bet kai jam laiku neatvežė žuvies, iš gėdos pasismeigė savo paties kardu. Po kelių minučių pas jį atbėgo tarnai – pranešti, kad žuvis jau pristatyta – bet buvo jau per vėlu. Kai kuriems virtuvėje galioja viena taisykle: Ideali vakarienė, arba mirties nuosprendis.

– Taip, aistros tikrai verda. Ar jūs nenukentėjote per filmavimus?

– Taip, turiu „kovos randų“: susipjausčiau ranką scenoje, kurioje iš pykčio turėjau mėtytis lėkstėmis. Laimei, žaizdos negilios, greitai užgijo.

– Pavadinote vieną virėją žvaigžde. Kodėl vyras virtuvėje toks populiarus reiškinys?

– Man regis patiekalo gaminimo procese užkoduota kažkokia paslaptis. Ir vyriausias virėjas, kaip šios paslapties šeimininkas, tampa beveik mitologine būtybe. O kai dar jį gražiai fotografuoja žurnalams – su uniforma, laikantį rankoje skanų patiekalą... Valgis – juk tai labai seksualu. Jau nekalbu apie prijuostes, kurios taip pat gali atrodyti labai gundančiai, ypač jeigu ryšėti jas ant nuogo kūno (juokiasi).

– Ar jūs pats dažnai gaminate?

– Draugams, giminaičiams ir savo merginai – taip (Bradley draugauja su manekene Irina Shayk).

– Turite mėgstamą patiekalą?

– Man patinka paprasti valgiai. Nemėgstu dėti daug prieskonių, padažų. O labiausiai mėgstu viską, ką gamina mano močiutė – ji dieviškai gamina pastą ir picą. Pastarąją ji visada kepa sekmadieniais, todėl tą dieną manęs iš namų neįmanoma niekur ištempti (šypsosi).

Parengė GODA AMBRAZAS

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ŽMONĖS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"