TV programa
 

Horoskopai
 
SEKITE MUS Registruotiems varototojams
Paieška
LIETUVAKOMENTARAIPASAULISKULTŪRAISTORIJALŽ REKOMENDUOJAEKONOMIKASPORTAS
Šeima ir sveikataPrie kavosŽmonėsGimtasis kraštasMokslas ir švietimasTrasaKelionėsKonkursaiNamų pasaulisGamtaAugintiniai
ŽMONĖS

Beata Nicholson medituoja plaudama indus

2014 09 06 6:00
"Kiekviena laida turės savo temą ir ekspertą ar įdomų žmogų, iš kurio galime kai ko pasisemti", - žada Beata. Ritos Stankevičiūtės (LŽ) nuotraukos

Televizijos kulinarė, ketvirtą sezoną pradedančios TV3 laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson mielai dalijasi būsimomis naujovėmis laidoje, plepa apie savo vyrą britų verslininką Tomą ir apie tai, kada jai į galvą šauna geriausios mintys.

- Šiandien ryte tavo „Beatos virtuvė“ pradeda ketvirtąjį sezoną. Iš pradžių papasakok, kokių naujovių joje bus.

- Šeštadienio rytas – labai tinkamas metas pasivartyti lovoje arba apsisiautus chalatu pažiūrėti televizorių. Mano laidą žmonės mėgsta dėl receptų, nes jie yra „Beatos virtuvės“ ašis. Receptų tikrai bus.

Iš visų buvusių sezonų pasiimu po šaukštą to, kas geriausia. Kiekviena laida turės savo temą ir ekspertą ar įdomų žmogų, iš kurio galime ko nors pasisemti. Šiandien pradėsime nuo iškylos gamtoje. Aiškinsiuosi, kokių yra kepsninių, kokias malkas ir kokį degųjį skystį pirkti. Viską išaiškins barbekiu ekspertas Donatas Beinoras. Be to, „Beatos virtuvėje“ bus vaikų rubrika „Šiandien aš – virtuvės šefas“, kurioje gaminsiu su mažaisiais.

Nesakau, kad viską žinau. Aš kiekvieną dieną virtuvėje išmokstu ką nors naujo. Kažkokioje knygoje skaičiau, kad geriausias būdas mokytis – mokyti kitus.

- 2011-aisiais Londone baigei kulinarijos mokslus, metus lankei Londone esančią Leiths maisto ir vyno mokyklą. Norėjai išplėsti kulinarinį akiratį?

- Taip. Kai nuėjau ten mokytis, buvau parašiusi jau dvi knygas. Man reikėjo žinių, reikėjo sutvirtinti profesinį pamatą. Kulinarijos mokslai buvo sena mano svajonė, kurią nuolat atidėliojau, nes sūnus Jurgis buvo mažas.

Turiu kulinarijos meno diplomą, kurį gavau baigusi Leiths maisto ir vyno mokyklą. Kai kurie to nežino, nes nesu linkusi garsiai girtis ir „piarintis“. Jei kalbėtume apie mano išsilavinimą, 2001 metais baigiau Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto bakalauro, vėliau – ryšių su visuomene magistro studijas.

"Aistra ir pomėgis gali padėti susirinkti daug žinių", - sako TV kulinarė Beata Nicholson.

- Viename interviu kulinarinės BTV laidos „Šefas rekomenduoja“ šeimininkas, profesionalus kulinaras Robertas Ščesnavičius apie tavo, Nomedos Marčėnaitės, Agnės Jagelavičiūtės ir Vytaro Radzevičiaus išleistas receptų knygas leptelėjo: „Niekada nevarčiau jų knygų, nes žinau, kad jose nieko nerasiu. Gerbiu šiuos žmones, bet virtuvėje jie nekompetentingi. Neturiu tiek laiko, kad domėčiausi jų knygomis. Tie, kurie jas perka, turi menką supratimą apie kulinariją.“ Replika skirta ir tau. Gal nori atsikirsti?

- Labai gera replika. Ar noriu atsikirsti?.. Nenoriu. Turiu kulinarijos knygų, parašytų žmonių, kurie nėra baigę kulinarijos mokslų. Vienas garsiausių Anglijos šefų Hestonas Blumenthalis nelankė jokios kulinarijos mokyklos. Aistra ir pomėgis gali padėti susirinkti daug žinių. Kiekviena laida turės savo temą ir ekspertą ar įdomų žmogų, iš kurio galime kai ko pasisemti. Tai buvo priežastis, dėl kurios norėjau baigti kulinarijos mokslus. Lietuvoje neturėjau kur mokytis, nes gerbiami mūsų šefai sako, kad turinčiuosius lietuvišką kulinarijos diplomą virtuvėje reikia mokyti iš naujo.

Padovanosiu Robertui savo knygas (2009-aisiais pasirodė „Beatos virtuvė“, 2010-aisiais – „Metai Beatos virtuvėje“, 2011-aisiais – „Beatos virtuvė: kepinių knyga“, praėjusiais metais – „Beatos virtuvė: daugiau daržovių“, o šiemet – „Beatos virtuvė: mamų knyga“ - aut.). Jis jas paskaitys, o tada galėsime diskutuoti.

- Vienas įspūdingiausių mano matytų eksperimentų virtuvėje - rodytas kultiniame MTV ekstremalaus humoro šou „Jackass“. Dave‘as Englandas pririjo įvairiausių produktų, juos išvėmė, iškepė ir suvalgė. Ką manai apie tokį patiekalą?

- Girdėjau apie šį siužetą. Nesiūlau to savo skaitytojams ir žiūrovams. Manau, kad yra geresnių būdų pasigaminti omletą. „Jackass“ – atitinkama laida, kuri siekia šokiruoti. Šie vaikinai pašėlę, jie nestokoja fantazijos ir drąsos.

- Parduotuvėse parduodama „Beatos virtuvės“ prekės ženklu paženklinta duona, taip pat karšto šokolado drožlės ir arbata. Kaip jautiesi tapusi masiniu "brand‘u"?

- Negaliu tuo patikėti. Iš pradžių vertinau save nedrąsiai, bet aš labai džiaugiuosi „Beatos virtuvės“ gaminiais. Kai matau juos parduotuvėje, apima keistas jausmas.

Mano duoną, kurią kepa „Vilniaus duona“, žmonės labai mėgsta – sulaukiu daug komplimentų. Šokolado drožles ir arbatą gamina lietuviška manufaktūra „Chocolate NAIVE“. Galima pasigaminti puikaus karšto šokolado ir prisiminti vaikystę, galima pasidaryti tikrai kokybiškos arbatos. Tikiuosi, kad mano prekės ženklas plėsis – ateityje turėtų atsirasti daugiau juo paženklintų produktų.

- Vienuolika metų esi ištekėjusi už britų verslininko Tomo Nicholsono. Kaip tave pakeitė šis žmogus?

- Tomas mane įkvepia. Jis suteikė man vidinės laimės, pastovumo ir tvirtumo. Su juo galiu būti savimi. Kad ir ką darydavau, jis mane palaikė finansiškai ir morališkai. Jeigu ne jis, tikrai nebūčiau parašiusi tiek knygų. Tuo pat metu mano vyras – didžiausias mano kritikas. Įsivaizduok: pagaminu patiekalą, o jis iškritikuoja. Kaip ir visi normalūs žmonės, tokiu atveju pykstu. (Juokiasi.) Ne, nepykstu – stebiuosi: „Kaip čia dabar?..“

Antradienį Tomas juokavo: „Nežinau, ką su manimi padarei. Gyvenu Lietuvoje. Geriu gazuotą mineralinį vandenį, žolelių arbatą ir žiūriu krepšinį. Neatpažįstu savęs.“ Specialiai jo nekeičiau – jis pats pasikeitė. Kai žmonės kartu, jie keičia vienas kitą į gerąją pusę.

- Prieš vienuolika metų išsikraustei į Londoną, nes jame gyveno T. Nicholsonas. Skraidydavai į filmavimus. Prieš metus jūsų šeima atkeliavo į Vilnių. Kokių dalykų pasiilgsti gyvendama Lietuvoje?

- Visų pirma, pasiilgstu draugų, kurie liko Londone. Pasiilgstu įvairovės ir triukšmo, kurį sukelia šis miestas. Jame jautiesi kaip avilyje. Pasiilgstu mažų angliškų pajūrio kaimų ir miestelių, kuriuose labai gerai jaučiuosi. Didžioji Britanija – labai graži šalis.

- Teko girdėti, kad britai santūrūs ir snobiški. Kokie jie iš arti?

- Yra dalis tiesos, bet britas britui nelygu – yra visokių žmonių. Gali būti, kad santūrumu ir snobiškumu palaikomas jų mandagumas ir pagarba kitiems. Britai draugiški, tolerantiški, išsilavinę, atviri pasauliui ir be galo mandagūs. Mes, lietuviai, nemandagūs. Kartais Didžiojoje Britanijoje jaučiuosi kaip storžievė.

- Girdėjau labai įdomų gandą – neva skandalingas „blogeris“ Andrius Užkalnis, kuris negaili tau pagyrų, yra tavo brolis, pasikeitęs pavardę. Ką pasakysi?

- Kiekvienas gali būti tuo, kuo nori būti. Bet aš nesu informuota apie tai, kad turiu brolį. (Juokiasi.)

- Praėjusių metų rugpjūčio 20 dieną vasarinė TV3 laida „Žiūrėk! Geras!“ rodė, kaip tu su Vilniaus kontrolieriais gaudai zuikius. Įtariu, kad tikrai nenorėtum tokio darbo…

- Turbūt nenorėčiau, nes man būtų sunku dirbti kontroliere – neturiu tiek vidinės stiprybės. Nemėgstu konfrontacijos, stengiuosi skleisti geras emocijas. Atsiprašinėčiau zuikiaujančių keleivių. Kontrolierių darbas sunkus. Gerbiu šiuos žmones. Kai kurie jų pikti, bet kartais kontrolieriai tiesiog negali būti kitokie.

- Atrodai itin pozityvi. Kada pastarąjį kartą kitam žmogui parodei vidurinį pirštą?

- Galbūt tai nutiko, kai vairavau ir kitas vairuotojas manęs nepraleido. Pasitaiko, kad nesusivaldau. Galiu užsidegti diskutuodama, bet dėl to neatlenkiu piršto.

- Esi sakiusi, kad genialiausios mintys į tavo galvą ateina, kai plauni indus arba grindis. Kaip gali sumąstyti ką nors gero dirbdama tokius nykius buitiškus darbus?

- Kai plaunu indus ar grindis, į galvą ateina labai daug gerų minčių. Plauni, pamiršti apie rutiną ir tave pagauna įkvėpimas. Plaudama aš medituoju.

DALINKIS:
0
0
SPAUSDINTI
ŽMONĖS
Rubrikos: Informacija:
AugintiniaiEkonomikaFutbolasGamtaĮkainiai
Gimtasis kraštasIstorijaJurgos virtuvėKelionėsInfoblokai
KomentaraiKonkursaiKovos menaiKrepšinisReklaminiai priedai
KultūraLengvoji atletikaLietuvaLŽ rekomenduojaPrenumerata
Mokslas ir švietimasNamų pasaulisPasaulisPrie kavosKontaktai
SportasŠeima ir sveikataTrasaŽmonėsKarjera
Visos teisės saugomos © 2013-2016 UAB "Lietuvos žinios"